DeurneWiki TR Plekke

Je persoonlijke rondleider via je smartphone of tablet

Een schat aan cultuurhistorische informatie over de gemeente Deurne is via DeurneWiki beschikbaar. De heemkundekring H.N. Ouwerling initieerde deze online encyclopedie. Met het project DeurneWiki TR Plekke is deze informatie, met name voor de monumenten in de gemeente Deurne voor toeristen, recreanten en andere geïnteresseerden, ter plekke voorhanden. Hierbij wordt gebruik gemaakt van Wikitude.
 

De wereld op een nieuwe manier ontdekken met Wikitude

De Wikitude World Browser is een leuk, innovatief en informatief Augmented Reality-platform waarmee je de wereld om je heen op een compleet nieuwe manier kunt ontdekken. Het combineert de realiteit met de virtuele werkelijkheid. Hoe werkt het? Gewoon, door de camera van je smartphone of tablet voor je te houden. Wikitude legt een laagje over het camerabeeld en geeft je extra informatie via icoontjes bij bijzondere (historische) locaties, met een korte uitleg. Wil je nog meer weten over het object? Dan kun je direct doorklikken naar DeurneWiki.
 

Maak je toestel meteen gebruiksklaar

Direct op pad? Installeer dan nu de ‘WikiTude World Browser’ op je android of iPhone mobiel en/of Tablet computer via de app-market of app-store van je toestel. Kies vervolgens de wereld ‘DeurneWiki TR Plekke’ en je toestel is klaar voor jouw ontdekkingstocht.
Wil je nog meer informatie? Bekijk dan het instructiefilmpje op deze pagina om meer te weten te komen over het gebruik en de installatie. (Let op: De augmented reality-App van Wikitude heeft sinds de lancering van DeurneWiki TR plekke een aantal wijzigingen ondergaan en daardoor is het filmpje niet meer helemaal actueel, de werking is echter zeer gebruikersvriendelijk en functioneel is de applicatie onveranderd.)


QR-code

Wil of kun je geen gebruik maken van de applicatie van Wikitude, maar kun je wel een QR-code scannen, dan biedt de gemeente Deurne je nog een andere mogelijkheid om meer te weten te komen over je omgeving. Op diverse plaatsen in het veld zijn paaltjes geplaatst met een QR-code. Door deze te scannen met je smartphone of tablet, kom je direct bij de informatie op de website van DeurneWiki. Ook hierbij is altijd een internetverbinding noodzakelijk.
 

Themaroutes

Je kunt nu ook op deze manier (zowel met Wikitude als via QR-codes) een themaroute maken door het centrum van Deurne. Bij de VVV is een gratis flyer verkrijgbaar voor een historische Taveernentocht en een route door het Kasteeldomein Haageind. Maar ook aan de hand van de Themafietsroute ‘Met de Beekmannen op stap’ kan op deze wijze achtergrondinformatie onderweg opgevraagd worden.
 

Naamgeving

Bij dit alles maken we gebruik van “Augmented Reality”, in de literatuur ook wel “AR” genoemd. “TR” is de directe vertaling voor “AR” en staat voor “Toegevoegde Realiteit”. Objecten, oftewel “Points of Interest” (POI’s), die in de gemeente Deurne te vinden zijn, kunnen door op een icoontje te klikken “ter plekke” nader verklaard worden. Wil men nog meer weten over het object of gerelateerde zaken, dan kan men doorklikken naar de relevante pagina in DeurneWiki.
 

Achtergrond en realisatie van het project

Het project DeurneWiki TR Plekke ging, na bijna een jaar van voorbereiding, op 7 februari 2011 van start en kwam tot stand door samenwerking van Heemkundekring H.N. Ouwerling, de Gemeente Deurne en VVV UITpunt Deurne, met financiële steun van Interreg IV. Met het project DeurneWiki TR Plekke is de, door de heemkundekring gedigitaliseerde cultuurhistorische informatie in de gemeente Deurne, voor toeristen, recreanten en andere geïnteresseerden, ter plekke voorhanden. Deurne is klaar om virtueel ontdekt te worden.

Download direct Wikitude:

 

log andriod market

logo app-store