Het borrelt en bruist want Brabant is Europese regio van de gastronomie in 2018. En dat vieren we ook in Deurne. Met innovatieve foodconcepten, bijzondere evenementen, tentoonstellingen en arrangementen die je laten kennismaken met het produceren, verwerken en bereiden van eten toen en nu, met heerlijk eten op bijzondere locaties en natuurlijk onze Brabantse gastvrijheid. Vier het mee!

 

Deurne viert eten in 2018Een peeldorp met een creatieve achtergrond

Wij heten u van harte welkom in onze prachtige gemeenschap. De inwoners van Deurne hebben één ding gemeen: een creatieve achtergrond. Kunst en vindingrijkheid zijn belangrijk in ons dorp. Deurne dankt zijn reputatie aan vele bekende kunstenaars zoals Antoon Coolen, Toon Kortooms en Friso Wiegersma. De laatste schreef het bekende lied Het Dorp. Maar ook op het gebied van eten is Deurne innovatief en creatief. De Deurnenaar Jan Bekkers was de ontwikkelaar van de huidige frikandel, gemaakt van restvlees. Hij vocht in 1959 dus al tegen voedselverspilling. Maar zelfs vandaag wordt baanbrekend werk gedaan in onze regio: met vergeten groenten, gezonde voeding door het gebruik van bijvoorbeeld oesterzwammen en permanente innovaties in de land- en tuinbouw. Een echte Chefs Battle zal de vindingrijkheid van Deurne en De Peel in 2018 verder stimuleren en zorgt voor heerlijk en eerlijk eten. Met trots zeggen we: Deurne, Palet van De Peel!

 


Aanmeldformulier initiatief Foodjaar 2018

Initiatieven kunnen via het formulier worden aangemeld en deze zullen door ons ook worden aangemeld voor de provinciale activiteitenkalender voor extra promotie.  

Voor meer informatie kun je te allen tijde contact met VVV Deurne opnemen.