‘Deurne in Beweging’ is het thema van Deurne Palet van De Peel in 2020. Ondanks de bizarre tijden en restricties waar we nu mee te maken hebben, proberen we het beste ervan te maken en de bakens te verzetten naar beweging die nu mogelijk is. Natuurlijk steeds met inachtneming van de voorwaarden.

Fotoroute door Deurne
Fotoclub Optika brengt de beweging in Deurne in beeld, zowel letterlijke beweging als ook de ontwikkeling van Deurne en hoe het dorp meegaat in de tijd. 
Via de site www.tijdlijndeurne.nl kun je alle afbeeldingen van voorgaande edities zien! De route van deze nieuwste tijdlijn is hier gratis te downloaden. Kijk en geniet!

Thuis in Beweging
Deurne komt ook in deze moeilijke tijd in beweging door initiatieven op te zetten die bijdragen aan een stukje positiviteit. Zo kun je geestelijk in beweging blijven met de gratis luisterboeken van de Bibliotheek via de app LuisterBoek. De gesproken boeken zijn voor iedereen toegankelijk, dus ook als je niet lid bent van de Bibliotheek. Speciaal voor alle thuisblijvers heeft de Bibliotheek extra luisterboeken toegevoegd. Kijk hier voor e-books etc.: https://www.bibliotheekhelmondpeel.nl/thuis.html . Inmiddels is de ThuisBieb app verkrijgbaar voor IOS en binnenkort ook in de Google Play. Dit is een app met e-books voor jong en oud, zo kan iedereen blijven lezen. Volg de sociale mediakanalen van Bibliotheek Helmond-Peel voor nieuws over de ThuisBieb. Met de speciale facebookpagina ‘Deurne Helpt Elkaar’ worden hulpvraag en -aanbod i.v.m. de coronacrisis samengebracht. Een mooi initiatief.
Nieuw is de afhaalbieb!
Vanaf donderdag 23 april is het mogelijk om via een formulier op de website van de Bibliotheek boeken te bestellen. Leners kunnen daarbij een voorkeur aangeven voor hun favoriete genres. Voor iedereen die dit niet zelf kan: de bestelling mag ook telefonisch doorgegeven worden. De medewerkers van de Bibliotheek stellen vervolgens een verrassingstasje samen met boeken die zoveel mogelijk passen bij de opgegeven voorkeur.
Kijk hier voor alle informatie en voorwaarden: 
https://www.bibliotheekhelmondpeel.nl/afhaalbieb.html

De Bibliotheek is vanaf heden weer open voor leden, alleen de selfservice, lees de voorwaarden op: https://www.bibliotheekhelmondpeel.nl/coronamaatregelen.html

Bibliotheek Deurne
Kleurwedstrijd Toon Kortoomsjaar

Brabant Kleurt
Er zijn allerhande partijen die actie ondernemen en ideeën en tips geven over thuis in beweging blijven. Ben je ondernemer of actieve ‘local’ en vind je het leuk om je kennis over gastvrijheid in Brabant bij te spijkeren? Volg dan een van de gratis online trainingen van Visit Brabant op www.e-learning.visitbrabant.com. Een ander initiatief van Visit Brabant is de actie ‘Brabant Kleurt’. Op VisitBrabant.com/kleurplaten heb je keuze uit 13 Brabantse kleurplaten. Kleur mee en deel je kunstwerk, o.v.v. #brabantkleurt, via Insta of Facebook, of maak iemand anders blij met jouw kunstwerk. Wil je een stapje verder dan kleuren? Een bedrijf in Someren bedacht een kledingontwerpwedstrijd voor thuiszittende kinderen, via de website www.houseofu.com/en/blog/are-u-bored-lets-get-creative/ kun je meedoen.

Doe mee met de challenges of bedenk er één!
Diverse (sport)verenigingen en organisaties in Deurne zitten niet stil. Zij bedenken uitdagingen die je individueel kunt uitvoeren, filmen en vervolgens plaatsen op sociale media met de vermelding ‘#challenge’. Zo kwam SV Deurne met de SV Deurne-Challenge. Een leuke manier om toch in beweging te blijven. Leef! Deurne is nu bezig met het project ‘Play’, met challenges die kinderen alleen of met hun ouders kunnen doen. Je vindt deze uitdagingen op de Facebookpagina van Leef!: https://nl-nl.facebook.com/leefdeurne. Op Facebook en Instagram kom je verschillende leuke uitdagingen tegen, doe ook mee of bedenk je eigen challenge en breng zo weer anderen in beweging!
Thuis fit en in beweging blijven?
Op Youtube zijn diverse leuke trainingen te vinden. Leef! Deurne tipt deze workout: https://www.youtube.com/watch?v=ml6cT4AZdqI Geen reden meer om stil te zitten, kom jij ook in beweging?
Doe-opdrachten van de boswachter
De scholen zijn gesloten en de lente is in aantocht, een leuk moment voor een ontdekkingsreis vlakbij huis. De boswachters van Staatsbosbeheer hebben voor de basisschoolkinderen leuke doe-opdrachten verzameld voor in de eigen achtertuin. Kijk op: staatsbosbeheer.nl/doe-opdrachten-voor-in-de-tuin voor alle leuke ideeën. Staatsbosbeheer stelt daarbij: “wel altijd veilig en op gepaste afstand”.
Deurnese Peel ven
Toch genieten van Deurne
Je kunt ook virtueel genieten van de mooie plekjes in Deurne en De Peel, dit laten we zien met mooie beelden op onze sociale media met de vermelding ‘#tochgenietenvanDeurne’ en ‘#positiefvooruitkijken’. Wil je ook bijdragen aan een stukje positiviteit? Doe mee en deel jouw mooie foto’s. Zo kun je laten zien welk beeld jou beweegt. Op de Facebookpagina van Deurne Palet van De Peel kunnen bezoekers bovendien deelnemen aan puzzels over speciale plekjes in Deurne, puzzel mee!
Museum De Wieger is op reservering geopend en biedt in deze tijd voor thuisblijvers prachtige initiatieven!

*Kijk hier voor portretfilms van de kunstenaars die momenteel exposeren in het museum;  Elke week een nieuwe film van één van de 4 kunstenaars dus hou de pagina in de gaten! 
*Museum De Wieger sluit aan bij het initiatief om een werk uit de eigen collectie na te maken https://www.instagram.com/tussenkunstenquarantaine/
Een hele uitdaging! Tevreden? Stuur het resultaat dan naar g.rakels@dewieger.nl en de foto zal worden gedeeld.
*Daarnaast zijn er nog diversen muziekvideo's te bekijken via YouTube van artiesten en bands die het podium van De Wieger zouden betreden.
Luister naar The Fiddle Case 
Luister naar Harry Hendriks   

Voor bezoek aan De Wieger dient iedereen vooraf een ticket te reserveren via info@dewieger.nl of per tel. 0493-322930. Je kunt hier ook een ticket reserveren voor een zelf meegenomen picknick in de museumtuin.

 Cultuurcentrum Deurne kleine zaal

Het cultuurcentrum Deurne brengt cultuur bij jou in huis!
De komende tijd kun je op deze pagina lokale en landelijke culturele uitingen bekijken.
https://www.ccdeurne.nl/cultuur-over-de-vloer/

De horeca Gastvrij & Zo is open op maandag t/m vrijdag overdag, iedere zaterdagavond borrelavond. Museumcafé ism De Wieger: combineer je bezoek aan De Wieger met koffie of lunch met een aantrekkelijke korting in het cultuurcentrum. Dit kan elke vrijdag-, zaterdag- én zondagmiddag. Vooraf reserveren is verplicht: ga naar www.ccdeurne.nl/programma en selecteer je gewenste dag, tijdstip en een van de arrangementen.