Het borrelt en bruist want Brabant is Europeese regio van de gastronomie in 2018. En dat vieren we ook in Asten. Met innovatieve foodconcepten, bijzondere evenementen, tentoonstellingen en arrangementen die je laten kennismaken met het produceren, verwerken en bereiden van eten toen en nu, met heerlijk eten op bijzondere locaties en natuurlijk onze Brabantse gastvrijheid. Vier het mee!Asten klinkt als een Klok!

Asten en De Peel 
Asten ligt in de Peel op de grens van Brabant en Limburg. Van dit oorspronkelijke ruige gebied dat zich uitstrekte van de Limburgse Maasoevers tot de Kempen is door jarenlange ontginning weinig overgebleven. Om je een voorstelling te maken hoe toegankelijk deze streek in vroegere tijden was, is een bezoek aan Nationaal Park De Groote Peel een absolute aanrader. Dit park ligt deels op Astens (Brabants) en deels op Limburgs grondgebied. De toegang tot diverse wandelroutes bevindt zich bij Buitencentrum De Pelen. 

Museum Klok & Peel
Om een indruk te krijgen van de rijke flora en fauna van dit gebied kunnen wij u een bezoek aan het Klok & Peel Museum Asten zeker aanbevelen. Het Museum Klok & Peel beschikt verder over een prachtige collectie klokken en uurwerken. Ook de tentoonstellingen en exposities zullen u verrassen.  

Themajaar 2018: “Asten viert eten!”
Brabant is uitgeroepen tot regio van de gastronomie in 2018. Voor Asten betekent dit dat 2018 in het teken zal staan van “Asten viert eten!”. VVV Asten zal alle activiteiten en evenementen welke een link hebben met eten en drinken extra promoten en probeert organisaties, horeca, toeristisch / recreatieve bedrijven etc. te inspireren en tevens een samenwerking tussen deze partijen tot stand te brengen. 

Nieuwsgierig geworden? 
De VVV, gevestigd aan Burgemeester Wijnenstraat 1 in Asten, is het beste startpunt voor een kennismaking met Asten. Voor meer tips en achtergrondinformatie stap even binnen bij de VVV. Onze enthousiaste medewerkers kunnen u alles vertellen over Asten, de omgeving, evenementen, fiets- en wandelroutes, etc. ect. Uw kennismaking met Asten is pas geslaagd na een bezoek aan onze VVV winkel!

 

Aanmeldformulier initiatief Foodjaar 2018

Initiatieven kunnen via het formulier worden aangemeld en deze zullen door ons ook worden aangemeld voor de provinciale activiteitenkalender voor extra promotie.  

Voor meer informatie kun je te allen tijde contact met VVV Asten opnemen.