Zomerkasteel Helmond

Bij Zomerkasteel Helmond, 7 juli tot en met 30 augustus, is een programma voor families, gezinnen en erfgoedliefhebbers. Je ticket koop je aan de balie van het kasteel of via de website.
Verhalen van de kasteelgidsen
De kasteelgidsen vertellen je de mooiste verhalen. Over bijzondere plekken in het eeuwenoude Kasteel Helmond en leuke weetjes over de voormalige kasteelbewoners. Wil je graag eens eeuwenoude, vreemde of dure voorwerpen vasthouden en ontdekken? De gidsen laten ze je graag zien. Ze lezen ook het sprookjesachtige verhaal voor over Keizerin Maria van Brabant.
Van kok tot jonkheer
Tijdens het zomerprogramma verklapt de kok van de familie Van Arberg zijn keukengeheimen. Leer meer over het harde werken van de timmerman van de familie Van Cortenbach, hij knapte het kasteel weer op na de zolderbrand in 1549. Kasteelvrouwe Philippine van Ruyschenberg vertelt over haar bezoek aan Prins Maurits tijdens de Tachtigjarige Oorlog. En Jonkheer Wesselman laat je zijn prachtige kamer zien, ook hij heeft zo zijn geheimen. In de ridderzaal is de dienstmeid druk met de voorbereidingen voor de thuiskomst van de kasteelheer en zijn zoon, en dat gaat niet vanzelf. Luister naar de spannende verhalen van deze kasteelbewoners, steek je armen uit de mouwen en help ze een handje.
Spelen, speuren en picknicken
Er is genoeg te speuren door de kasteelkelders en buiten op het kasteelplein kun je op z’n middeleeuws spelen. Lekkere trek gekregen? Koop een picknickmand vol lekkernijen en plof gezellig neer in de kasteeltuin.
Werkplaats Lucas Gassel
Meer over de coulissekunst leren van de zestiende-eeuwse meester van het landschap Lucas Gassel van Helmond? Of wil je zelf beleven hoe hij schilderde en met welke materialen? Kom dan zeker langs met het gezin of familie en bezoek de werkplaats van Lucas in de tentoonstelling ‘Lucas Gassel van Helmond, Meester van het landschap’. Geopend op woensdag en vrijdag in de periode 7 juni-30 augustus van 13.00-16.00 uur.

Praktische informatie

Prijs
toelichting prijs Je ticket koop je aan de balie van het kasteel of via de website.
  Van Tot Toelichting
€ 0 Je ticket koop je aan de balie van het kasteel of via de website.

Vanaf Dinsdag 7 juli 2020 tot en met Zondag 30 augustus 2020

Dag Van Tot
Zondag 10:00 17:00
Dinsdag 10:00 17:00
Woensdag 10:00 17:00
Donderdag 10:00 17:00
Vrijdag 10:00 17:00
Zaterdag 10:00 17:00