Zanggroep Musical Voices - Groot concert 'Celebration'

Najaar 1979 is het 40 jaar geleden dat pater De Boer een jongerenkoor oprichtte in Neerkant. Zanggroep Musical Voices was een feit

Hoe het begon
In het najaar van 1979 is het wijlen Pater Ad de Boer die de eerste aanzet geeft voor de oprichting van een jongerenkoor in Neerkant. Enkele muzikanten uit het dorp worden benaderd om het koor te begeleiden. Na een oproep in het plaatselijke parochieblad “De Klepel” in januari 1980 was Jongerenkoor Musical Voices een feit.
In 1992 werd besloten de naam van "Jongerenkoor Musical Voices" te veranderden in "Zanggroep Musical Voices". Die kleine verandering maakte toch een groot verschil. Immers de leden van het jongerenkoor werden jong volwassenen en hoefde zich nu niet meer "te oud" te voelen voor het koor. Dat heeft onlangs geresulteerd in twee robijnen lidmaatschappen. Gerrie van der AA en Bea van Horen zijn door bestuur en leden tijdens een extra repetitiedag in het zonnetje gezet. Beide actieve leden zijn vanaf het prille begin, dus 40 jaar lid.
Naar aanleiding van het 25-jarig jubileum van Musical Voices in 2004 werd er voor het eerst een avondvullende show gebracht, de show “Flashback”. Vanaf dat moment veranderde het repertoire geleidelijk en werden er steeds meer popnummers aan het repertoire toegevoegd. Meerdere grote shows volgden. Ook het publiek waardeerde dit, waardoor de vorige show “Jukebox” van 4 jaar geleden binnen no-time uitverkocht was.

Celebration
Musical Voices legt de lat hoog voor zichzelf en wil graag de voorgaande shows overtreffen. Daarom is twee jaar geleden een speciale Concertcommissie aangesteld die zich bezighoudt met de jubileumvoorstelling. Bij het gekozen thema “Celebration werden passende nummers gezocht. Vanzelfsprekend wordt er teruggekeken op 40 jaar Musical Voices met enkele popnummers uit de eerdere shows, maar het merendeel zal uit nieuw repertoire bestaan.

Korenslag!
Het was de deelname aan het tv-programma Korenslag in 2007 met presentator Hennie Huisman die een nieuwe wending gaf aan het koor. Musical Voices haalde de tweede ronde en mede door het commentaar van de jury werd de choreografie opgepakt.
Die ontwikkeling resulteerde in 2014 onder andere in het winnen van de Top 2000 Popkoren Contest in Arnhem. In de categorie Grote Koren kreeg Musical Voices zowel van het enthousiaste publiek als van de jury een staande ovatie in het Luxor-Theater, behaalde de 1e plaats en ging met de felbegeerde beker naar huis.
De combinatie van het repertoire, dat bestaat uit Top 2000 en Top 40-nummers, een eigen combo, passende choreografie en de regelmatig terugkerende shows trekt ook jongeren. De leden variëren in leeftijd van 24 tot75 jaar en komen uit Neerkant, Meijel en omgeving. Het is een hechte groep met weinig verloop. Sinds 2017 staat het popkoor onder leiding van dirigent Jos Helgers uit Herten. Samen hebben ze het doel om mensen te raken met hun muziek.
Ze brengen een gevarieerd programma , met soms ontroerende, gevoelige songs maar waar ook stevige rockmuziek niet in ontbreekt. Iedereen draagt zijn steentje bij aan de jubileumshow Celebration. Zo bestaat de hele crew van licht, geluid, camera en beamer presentatie uit louter Neerkantse mensen. Op de achtergrond werken een honderdtal vrijwilligers mee om het geheel tot een succes te maken

Kaartverkoop
Start op 15 februari 2021. Kijk voor beschikbaarheid van en bestellen van toegangskaarten en meer informatie op de website www.musicalvoices.nl

De toegangskaarten
€ 12,50 per stuk (voorverkoop) en indien nog voorradig € 15,00 aan de dagkassa

Toegangskaarten zijn verkrijgbaar bij de volgende voorverkoop adressen
Xandra's Super, Keulsebaan 6B, Neerkant
Café Internos, Dorpsstraat 27, Neerkant
't Klavertje, Kalisstraat 2, Meijel.

Dag Van Tot Toelichting
Vrijdag 9 april 2021 20:00