Weg uit De Peel - UITVERKOCHT

Het boek ‘Weg uit de Peel’, van de bekende schrijver Jacques Vriens, komt tot leven in deze spannende, ontroerende en ook grappige familievoorstelling

Jacques
staat er om bekend dat hij een lach en een traan uitstekend weet te combineren. Dat doet hij als schrijver en regisseur van deze toneelproductie zeker!

‘Weg uit de Peel’
is qua aanpak en locaties uniek: Op heel sPeelciale plekken wordt, in de open lucht, een tijdelijk theater gebouwd. Door de opstelling van de comfortabele tribunes, het bijzondere decor en de vernieuwende technieken voor licht en geluid beleeft u de sfeer van de Peel.
De muzikale omlijsting met nummers van Ernst Jansz maakt de belevenis compleet.
Met een cast van 40 tekstspelers, een grote groep figuranten en zelfs enkele dieren nemen wij u mee naar de Peel zoals die rond 1915 was. In het verhaal komen sociale thema’s, zoals sociale ongelijkheid en machtsmisbruik, aan de orde die (helaas) niet alleen tot de geschiedenis behoren maar ook ‘anno nu’ nog actueel zijn. De hoofdrol is echter voor de bijzondere omgeving waarin we spelen: De Peel!

Inhoud
Het verhaal is gebaseerd op het gelijknamige boek Weg uit de Peel van schrijver Jacques Vriens.
Janneke Berkvens woont met haar ouders, broers en zusje in een armoedig huisje in de Peel. Haar broer Nard en haar vader zijn turfstekers en moeten heel hard werken voor een schamel loon. Janneke droomt ervan om juf te worden en zo te ontsnappen aan het zware, uitzichtloze leven dat de meeste Peelbewoners leiden. Omdat haar grote broer Nard en haar meester van de lagere school nauw betrokken raken bij een opstand tegen Witlox, de grote Peelbaas, dreigt haar droom onbereikbaar te worden en ziet Janneke nog maar één uitweg.

sPeelciale
Een heel sPeelciale familievoorstelling,
op heel sPeelciale plekken in de Peel,
over heel sPeelciale mensen,
in een heel sPeelciale vorm…

Kaarten bestellen
Via theaterspeelhuis.nl/voorstelling/info/id/4424/tspact/naar_het_boek_van_Jacques_Vriens

Nog kaarten verkrijgbaar
Voor de voorstellingen op 9, 15 en 16 juni a.s.

Prijs
€ 17,50.

Praktische informatie

Dag Van Tot Toelichting

Soemeersingel Model.NdtrcItem.HouseNumber
5759 RD, Helenaveen