Weerterbos route - Bruin

Het Weerterbos heeft de laatste jaren veel bekendheid gekregen door de aanwezigheid van edelherten. In de herfst trekken ze veel liefhebbers aan die een glimp willen opvangen van de spectaculaire bronst.
Al snel ontdekt je dat het Weerterbos veel meer te bieden heeft. Het is een erg gevarieerd gebied met oude, vochtige loofbossen enkele mooie vennen en kleine heidegebieden.

De bruine wandeling start aan de Daatjeshoeve. Je loopt aan de rand van het Weerterbos om vervolgens een weidse landbouwomgeving te gaan verkennen. Hier zijn interessante ontwikkelingen aan de gang. Het Weerterbos wordt ontwikkeld als klimaatbuffer. De moerassen in het Weerterbos kunnen water vasthouden bij overlast en geleidelijk weer vrijgeven bij droogte. Op de Laarderheide, waar je rond loopt met de bruine route wordt een opvangbekken voor water gerealiseerd.

Duur wandeling: ca. 1u10. 
Landschap: bos (loofbos/naaldbos), akkers / weiland.
Heuvelachtig: Nee.
Moeilijkheidsgraad: beginner.

Uitgebreide route informatie vind je in de folder Grenspark Kempen-Broek Weerterbos en Hugterheide. Deze folder bevat 8 mooie wandelingen door het Weerterbos en de Hugterheide. De folder is o.a. verkrijgbaar bij de VVV’s in Midden-Limburg.  

Direct naar deze route op de routeplanner van VVV Midden-Limburg
Bestel hier de route in de webshop van VVV Midden-Limburg

Praktische informatie

Tocht/Route
Afstand 4.7

Startlocatie: Heugterbroekdijk Model.NdtrcItem.HouseNumber
6031 LE, Nederweert