Vier je kinderfeestje in het kasteel

Want daar komen oude en spannende verhalen tot leven. Tijdens jouw feestje leer je meer over hoe een kasteel gebouwd wordt, wie er wonen, wat ze eten en drinken en wat ze op een dag allemaal doen. Maar ook leer je hoe een kasteel aangevallen en verdedigd wordt. En hoe komt een kasteelheer aan zoveel geld om zo’n groot kasteel te bouwen en te onderhouden? Je ontdekt het in Kasteel Helmond. 

Kies jouw kinderfeestje:

Weet jij hoe zwaar het is om ridder te zijn?
Weet je hoe zwaar het is om ridder te zijn? Til maar eens een zwaard op en zet die helm op je hoofd.. poehpoeh! Wil je weten wat de kasteelbewoners eten en hoe hun tafelmanieren zijn? En welke straf krijg je als gevangene eigenlijk in de middeleeuwen? Enig idee wat een prikslee is? Beleef en ontdek het met je vriendjes in de kelders van het kasteel.
Dit krijg je allemaal: entree museum, kinderspeurtocht, ranja en kasteelcake voor de kinderen, koffie/thee voor de begeleiders, cadeautje voor de jarige en een kasteelvlag voor alle kinderen om thuis te versieren.
Duur: ca. 1,5 uur
Prijs: €5,50 per persoon
Tover jezelf om tot jonkvrouw of ridder!
Bezoek de prachtige kasteelzalen en luister naar de bijzondere verhalen over het kasteel en zijn bewoners. Daarna staat er een lekker glaasje ranja uit het vat en een kasteelkoek klaar in het Kasteelcafé. Goed uitgerust? Ga op zoek naar de schatten van het kasteel via de schildknapenroute (>7 jaar) of speurtocht (4-6 jaar). Spannend!
Prijs: €8,95 per persoon
Duur circa 2 uur – start voor 15.00 uur
Versier je eigen ridderhelm of prinsessenhoed
Je begint eerst met een kasteelspeurtocht door de kelders. Daarna krijg je in het Kasteelcafé een glaasje ranja met kasteelcake. Steek dan je handen uit de mouwen en ga aan de slag met je eigen helm of hoed en maak deze zo mooi als je kan. Thuis laat je jouw prachtig versierde helm of hoed natuurlijk aan iedereen zien!
Prijs: € 8,95 per persoon
Duur: circa 2 uur – start voor 15.00 uur
Schilder je eigen wapenschild
Ontdek alles over het leven op het kasteel en steek daarbij lekker je handen uit de mouwen. Je begint met een spannende speurtocht door de kelders van het kasteel. Van al dat speuren krijg je natuurlijk honger en dorst, daarom staat er ranja en kasteelkoek in het Kasteelcafé voor jullie klaar. Beschilder vervolgens je eigen houten wapenschild en neem ‘m mee naar huis!
Prijs: €12,95 per kind, €8,95 per volwassene
Duur: circa 2 uur – start voor 15.00 uur
Doe de zoldertour!
Heel spannend hoor, krakende vloeren, kruipen onder balken door, boeken die omslaan, kaarsen die uitgaan… oh en dat oude rad gaat ineens draaien! Ondertussen vertellen de schaduwen en schimmen hun kant van het verhaal, want hoe is de enorme kasteelbrand in 1549 eigenlijk ontstaan? Beleef dit mysterie over brand, opbouw, kasteelbewoners en… nog veel meer.
Prijs: €8,95 per persoon
Te doen op woensdag om 14.00 en 15.00 uur en op zaterdag om 13.00 uur, 14.00 uur en 15.00 uur. Leeftijd vanaf 8 jaar. Max. 10 personen. Niet geschikt voor rolstoelafhankelijke bezoekers of bezoekers die slecht ter been zijn.

Praktische informatie

Voor kinderen
Kinderen alleen o.l.v. volwassene Ja
Synergy
Synergy Relatiecode 720250

Dag Van Tot
Zondag 12:00 17:00
Dinsdag 12:00 17:00
Woensdag 12:00 17:00
Donderdag 12:00 17:00
Vrijdag 12:00 17:00
Zaterdag 12:00 17:00