Edah Museum Helmond - Gesloten

Het Edah Museum laat u de ontwikkeling zien van de distributie en de productie van levensmiddelen uit vroegere tijden naar de supermarkt van nu.
U ziet de hulpmiddelen die de kruidenier van vroeger had om zijn werk te kunnen doen en de middelen die de moderne supermarktmanager nu ter beschikking staan.
U volgt de weg hoe de taken van de slager, de bakker en de melkboer geleidelijk grotendeels zijn overgenomen door de supermarkt.
Ook levensmiddelen- producenten
Helmond en de Regio is reeds van vroeger uit een gebied waar veel levensmiddelen productiebedrijven gevestigd zijn. In het Edah Museum maakt u kennis met een aantal van deze bedrijven. Het Edah museum wil zich samen met deze industrieën ontwikkelen tot een regionaal museum van productie en distributie in levensmiddelen.
Bezoekers zijn vol lof
Uit vele reacties van bezoekers kun je op maken dat het museum hen aanspreekt en diep raakt. De route van Toen en Nu zorgt voor veel herinneringen aan vroeger, maar ook voor veel waardering voor de hedendaagse ontwikkelingen. Kinderen staan met verwondering te kijken.
Men is vol lof over de gastvrije ontvangst en de rondleiding door de enthousiaste, veelal oud-medewerkers van Edah.
Elke eerste zondag van de maand van 12:00 tot 17:00 uur geopend.
Verder kunnen groepen van minimaal 10 personen ook op andere tijden terecht na afspraak met het museum.

Praktische informatie

Voorzieningen gehandicapten
Toegankelijk voor gehandicapten Ja
Zien, Doen & Beleven
Rondleidingen Ja
Type museum winkel
Prijs
kinderen 1.00
volwassenen 4.00
toelichting prijs Kinderen tot 12 jaar €1,-- p.p.