Tentoonstelling Museum Techniek met 'n Ziel in Neerkant - GESLOTEN T/M VRIJDAG 20 MAART IVM CORONAVIRUS

Wil Stokman en Eva Wijers met olieverf- en acrylschilderijen

Schildersclub
Liefde voor de beeldende kunsten loopt als een rode draad door het leven van Wil en Eva. Ze waren er altijd mee bezig. Pas op latere leeftijd, nadat ze stopten met het werken en de kinderen uit het huis waren, konden ze aan hun liefde voor creativiteit meer tijd besteden. Ze sloten zich aan bij de schildersclub van Piet Kuntzelaers.
In 2018 hebben ze allebei, na 5 jaar, de opleiding Beeldende kunsten aan de Academie in Maasmechelen succesvol afgerond, gevolgd door nog 1 jaar specialisatie. De meeste werken van deze expositie zijn uit de academieperiode, daar hebben ze een breed scala aan onderwerpen met verschillende technieken geschilderd.

Wil schildert met olieverf en met acryl
Ze is geboren en getogen aan de Hollandse kust en daardoor is haar liefde voor de zee ontstaan. Voor haar afstudeeronderwerp koos zij de zee omdat zij een soort verliefdheid voelt met haar en al haar facetten zoals het strand, het zand, de schelpen, zeedieren en alles wat een is met de zee. Kortom, de zee zien, horen, voelen en ruiken. Wil schildert vanuit haar gevoel en voegt de kleur toe. De techniek is de variatie in luchtige en vet getoetste delen. Daarnaast schildert ze graag dingen die dicht bij haar staan b.v. huisdieren, stillevens en modellen
 
Eva schildert ook wisselend met olieverf en met acryl
Ze verbeeldt graag alles wat haar aanspreekt, of het landschap, portret, figuur of stilleven is, ze probeert in alles haar emoties te leggen zodat haar schilderijen zeggingskracht uitstralen. Ze zoekt naar haar eigen stijl en probeert zich steeds meer te ontwikkelen. Daarom is haar werk dat op deze expositie getoond wordt, van verschillende stijlen. Van realisme, impressionisme tot abstractie

Gratis
De expositie is gratis te bekijken tijdens de openingstijden van het museum

Wientjeskamer
De expositie is te zien in de Wientjeskamer tijdens openingstijden van het museum. Deze bevindt zich op de eerste verdieping en is alleen per trap te bereiken.

Praktische informatie

Vanaf Zondag 1 maart 2020 tot en met Vrijdag 10 april 2020

Dag Van Tot
Zondag 13:30 16:30
Woensdag 13:30 16:30
Donderdag 13:30 16:30
Vrijdag 13:30 16:30