Tentoonstelling Museum Techniek met 'n Ziel in Neerkant

Maria Verschuren-Schoutissen met olieverfschilderijen

Hobby

Na een druk leven van studeren en werken zocht ze na haar pensioen een hobby waar ze veel van zou leren en vooral plezier in zou hebben.
Sinds 2002 heeft ze bij "Het Penseeltje" in Veldhoven leren schilderen van enkele goede schilders en is daar nog 2 dagen per week te vinden. Ze kreeg ook een tijdje les van Peter van den Borne en volgde diverse workshops.
Onderwerpen om te schilderen vindt ze in de natuur. Bloemrijke velden, beekjes, vennen en bossen probeert ze zo realistisch mogelijk vast te leggen op doek of paneel. Bloemen, fruit uit de tuin en stillevens van eigen gebruiksvoorwerpen zijn graag gebruikte items.
In de vakanties door Europa maakt ze foto's en sfeerimpressies die thuis dan weer uit gewerkt worden.

Eerdere exposities
Ze heeft al eerder geëxposeerd o.a. in verzorgingshuizen, de bibliotheek in Veldhoven, het streekmuseum in Eersel, Het Oude Slot in Veldhoven, galerieën in Aarle- Rixtel en Oss, het kerkje van Middelbeers en 'n solo-tentoonstelling in 'De Achelse Kluis' (B).
Aan reacties van bezoekers merkt ze dat deze genieten van het kleurgebruik en de herkenbare onderwerpen op het doek.
Ze vindt het fijn om in het museum 'Techniek met ‘n Ziel' te exposeren. Haar vader was uitvinder en had een bedrijfje. De familie van haar moeder komt uit de Peel. Ze schildert met hart en ziel; en hier komt dus alles samen!

Wientjeskamer
De expositie is te zien in de Wientjeskamer tijdens openingstijden van het museum. Deze bevindt zich op de eerste verdieping en is alleen per trap te bereiken.

Praktische informatie

Vanaf Zondag 15 december 2019 tot en met Vrijdag 31 januari 2020

Dag Van Tot
Zondag 13:30 16:30
Woensdag 13:30 16:30
Donderdag 13:30 16:30
Vrijdag 13:30 16:30