SUN Records

<p>(Scroll down for English)</p><p>&#160;</p><p>De wervelende productie ‘Sun Records – The Concert’ vertelt het verhaal van de ‘Memphis Recording Service’ oftewel: Sun Studio te Memphis, Tennessee. Deze plek wordt gezien als de absolute bakermat van de rock-‘n-roll en hedendaagse muziek. Onder de bezielende leiding van oprichter en eigenaar Sam Philips wist deze kleine studio met platenlabel zich wereldwijde faam te vergaren. Sam trok zich niets aan van de apartheid in Amerika en was wild van de overwegend donkere ‘rhythm &amp; blues’. Hij was op zoek naar vernieuwing in de muziek en nam veelal artiesten op die buiten Memphis werden geboycot door de mainstream radiostations en platenwinkels. Philips hield vol en mag zich daardoor de ontdekker noemen van heel veel muzikale grootheden, waaronder B.B. King, Howling Wolf, Carl Perkins, Johnny Cash, Rufus Thomas, Roy Orbison, Jerry Lee Lewis en last but not least Elvis Presley.</p><p>&#160;</p><p>‘Sun Records – The Concert’ laat de gouden tijden van Sun Records in het theater weer tot leven komen. Deze zeer authentiek geproduceerde voorstelling mag zich dan ook presenteren als de enige productie ter wereld (!) met de officiële toestemming vanuit Sun Records, Memphis, Tennessee. Een zeer getalenteerde, jonge cast zingt en speelt met verve alle grote artiesten van Sun Records en hun bijbehorende wereldhits!</p><p>&#160;</p><p>“…brought the house down and the people out of their seats, dancing. Good Rockin’ Tonight? You’d better believe it!” – Vintage Rock Magazine – May/June edition 2018</p><p>&#160;</p><p>Theaterdiner</p><p>Bij deze voorstelling bestaat de mogelijkheid om vooraf te dineren in onze karakteristieke Pastoriekamer. Voor € 29,75 per persoon serveren wij een 3-gangen diner (exclusief consumpties). Niets gezelliger dan voor aanvang van de voorstelling samen een hapje te eten, toch? Het diner is apart te reserveren wanneer u het bestelproces van deze voorstelling start. Meer informatie over het diner vindt u <a href="https://www.theaterspeelhuis.nl/Praktisch/theaterdiner" target="_self">hier</a>.</p><p>&#160;</p><p>Heeft u al kaarten in uw bezit voor deze voorstelling en besluit u later om aan te schuiven bij het diner dan kunt u uw tafel telefonisch reserveren via 0492-587000 (kies optie 1) of aan onze theaterbalie tot uiterlijk 1 dag (24 uur) voorafgaand aan uw bezoek. Gelukt? We ontvangen u dan graag uiterlijk om 17.45 uur via de hoofdingang van het theater. </p><p>&#160;</p><p>***************</p><p>&#160;</p><p>Swinging tribute to the birthplace of rock-‘n-roll </p><p><br>This spectacular show brings you the story of the Memphis Recording Service better known as the legendary record label Sun Studio in Memphis, Tennessee. &#160;<br>Revisit the blessed recording studio that was the cradle for the distinctive sound we know and love today which was crafted from gospel, blues, hillbilly, country, boogie and western swing by musical visionary Sam Phillips. Sam Phillips did not care about apartheid and just loved rhythm and blues. He showed the public something new and gave a stage to many artists that were not played by mainstream radio stations. <br>His trailblazing Memphis studio brought us many great musicians like B.B. King, Howling Wolf, Carl Perkins, Johnny Cash, Rufus Thomas, Roy Orbison, Jerry Lee Lewis and last but not least Elvis Presley and hundreds of hits that would influence the world of music for generations to come.<br></p><p>‘Sun Records – The Concert’ revives the golden era of Sun records in the theatre. This authentic show, rehearsed in an exact replica of the Sun Studios, is the one and only production in the world with official permission from Sun R...

Van Tot Toelichting

Dinsdag 4 februari 2020 Vanaf 20:15 tot en met 23:59