Slachtdag Jan Visser Museum

Traditioneel werd vroeger in de maand november het huisvarken geslacht nadat het eerst zorgvuldig was vetgemest. Dan ging de slager aan het werk. Het hele varken werd gebruikt. De slager maakte worst, bloedworst, balkenbrij en zult. Ook de ribbetjes ham en het spek werden geconserveerd.Voor mensen die bang zijn voor een eng bloedbad; de voorbereidingen worden elders volgens de huidige regels getroffen. Een pas geslacht varken komt op de uitbeentafel, waar de museum slager Ad Wilde deskundig commentaar levert en overheerlijke vleesproducten bereidt.U kunt proeven en kopen van de diverse soorten lekkernijen zoals balkenbrij, bloedworst en zult. Het vlees wordt ook verkocht, kom vroeg want op is op.Ook onze ambachtelijke bakkerij is tijdens deze dag in bedrijf. De geur van vers gebakken brood zal u tegemoet komen.Op deze themadag is de toegang tot het museum gratis, een mooie gelegenheid om onze uitgebreide collectie landbouwwerktuigen, en onze verzameling brandweervoertuigen te bezichtigen.

Praktische informatie

Prijs
toelichting prijs Toegang is gratis.
  Van Tot Toelichting
€ 0 Toegang is gratis.

Zondag 22 november 2020 Vanaf 12:00 tot en met 17:00