Recreatieplas Berkendonk

Berkendonk is een openbaar recreatiegebied aan de oostkant van Helmond, dat gratis toegankelijk is. Het westelijk deel wordt gebruikt voor strand- en wateractiviteiten zoals zonnebaden, zwemmen, surfen en zeilen.

Recreatief gedeelte (met naaktstrand) en watersport
Berkendonk is ingedeeld in 2 gedeelten: er is een een recreatief gedeelte en een gedeelte speciaal voor de watersport. Het (algemene) recreatieve gedeelte is ingedeeld in twee gebieden: een naaktstrand (een gedeelte van het noorderstrand) en een 'textiel' gebied, waar u met badkleding kunt recreëren. U mag zwemmen binnen de belijning (de lijn die midden over de plas ligt). Het overige gedeelte is ingericht voor de watersport. Daar mag u niet zwemmen.
De plas
Berkendonk is een openbaar recreatie gebied, dat gratis toegankelijk is. Het westelijk deel wordt gebruikt voor strand- en wateractiviteiten zoals zonnebaden, zwemmen, surfen, zeilen.
Recreatieplas Berkendonk ligt aan de weg Helmond-Deurne. Het naturistische gedeelte ligt aan de noordwestzijde (boszijde).
Het zeil- en surfgedeelte mag alleen gebruikt worden met een lidmaatschap van de desbetreffende club/vereniging. Om toegang te verkrijgen tot het zeil- en surfstrand kunt u lid worden van één van beide watersportverenigingen: Windsurfing Berkendonk of Jeugdzeilvereniging Berkendonk.

Parkeren
U kunt gratis parkeren, maar er is een beperkt aantal parkeerplaatsen. Daarom raden wij u aan bij temperaturen boven de 25 graden na 12.00 uur niet meer met de auto te komen.

Faciliteiten en activiteiten
Op Berkendonk zijn o.a. de volgende faciliteiten aanwezig: toilet- en douchegebouwen, horeca, speeltoestellen, EHBO-ruimte, jeugd-zeilvereniging, surfvereniging, Helmondse watervrienden (onderdeel Reddingsbrigade) en naturistenstrand.

Watersport - strand
(zee)surfen toegestaan Ja
naturisme toegestaan Ja
Zwemtoezicht Ja
Voor kinderen
Speeltuin Ja
Ligging
Bij strand/zee Ja
Vervoer
Eigen parkeerterrein Ja
Binnen/buiten Buiten
Recreatie (Watersport)
Zeilen Ja
Surfen Ja
Zwemmen
Waterglijbaan Ja

* Op de recreatieplas is toezicht aanwezig tussen 1 mei en 1 september van 11.00 uur tot 18.00 uur.