Peelproeven

Wandeltocht door de Peel met aangename rustpunten en lekkernijen.
De Peel was vroeger een woeste streek, nu een aantrekkelijk gebied voor wandelaars en rustzoekers. Peelproeven is een tocht die je meeneemt naar De Peel van vroeger en nu en die je tussendoor laat proeven van de goede dingen die er op tafel komen.

De tocht start bij Hoeve Willem III, eertijds één van de ontginnings-boerderijen in De Peel, tegenwoordig een oase van ambachtelijk ijs in de uitgestrektheid van het nieuwe wetland. Hier worden de deelnemers ontvangen met een kop koffie of thee en een versgebakken wafel.

Dan begint het eerste deel van de wandeling door het veengebied, langs de kanalen die halverwege de negentiende eeuw werden gegraven door de gebroeders Van de Griendt om de turf naar hun fabrieken af te voeren en nadien de balen turfstrooisel naar de haven van Rotterdam en nog verder weg, naar Parijs, Londen en Berlijn.

Halverwege de tocht belanden we in Griendtsveen, waar in herberg de Morgenstond een Toon Kortooms-lunch wacht. De vader van de schrijver van Beekman en Beekman en Help de dokter verzuipt! was directeur van de turfstrooiselfabriek van de gemeente Deurne en de schrijver zelf ligt hier begraven op het dorpskerkhof.

Na de lunch kun je, optioneel, een bezoek brengen aan het Toon Kortoomsmuseum en het Blote Voetenpad. Dan opnieuw door de eenzame ruigte van het veen en langs vennen en kanaal om uiteindelijk terug te komen bij de Hoeve Willem III. Hier wordt als toetje een overheerlijke ijscreatie aangeboden.

De tocht is ongeveer veertien kilometer lang en stevige wandelschoenen worden aanbevolen.
Tijdsindicatie: gemiddeld 5 ½ à 6 uur.
Peelproeven is mogelijk van 1 maart tot 1 oktober.

Prijs € 29,95 p.p.
Prijs is inclusief: 1 x koffie met verse wafel, wandelroute met informatieboekje, Toon Kortooms-lunch, ijssymfonie.
Prijs is exclusief: overige consumpties, toegang museum, vervoer en verzekeringen.

Reserveren via Hoeve Willem III, Ambachtelijk IJs, tel. 0493 529 530

Ook als fietsarrangement te beleven
Dit arrangement is ook als fietsarrangement te beleven, route 40 km. Deze tocht is qua  gebruik van drank en spijs en volgorde gelijk an die van de wandeltocht. Prijs per persoon is ook hetzelfde: 24,95 p.p.

Peelproeven cadeau doen?
Wil je het PeelProevenwandelarrangement cadeau doen? Bestel dan direct de cadeaubon in de VVV webshop! 

Startlocatie: Soemeersingel Model.NdtrcItem.HouseNumber
5759 RD, Helenaveen