Peelbascule

Streekproducten uit De Peel
De Peelbascule is een uniek verkooppunt van streekproducten en tevens ook van een breed assortiment andere verse groenten, fruit, aardappelen en eieren. Uniek? Ja! Dit verkooppunt wordt sinds september 2001 geheel draaiende gehouden door vrijwilligers en de producten zijn veelal afkomstig van Helenaveense of regionaal gevestigde bedrijven.

U kunt bij ons terecht voor het naar eigen wens samenstellen van cadeaupakketten en souvenirs ter herinnering aan uw verblijf in of bezoek aan Helenaveen en haar omgeving. Met name de typische 'Peelse Knapzak' is een zeer geliefd aandenken.

Informatiecentrum
Hier kunt u terecht voor informatie over het beschermd dorpsgezicht Helenaveen, natuurgebied De Peel en haar toeristisch recreatieve mogelijkheden. Ook treft u hier een replica van de Romeinse Gouden Helm. Aan de rand van het dorp werd in 1910 door een turfsteker een gouden Romeinse officiershelm gevonden die nu in het Rijksmuseum voor Oudheden in Leiden te bezichtigen is.

Exposite geschiedenis Helenaveen 
Op de zolder wordt een permanente expositie gehouden die geheel in het teken staat van de geschiedenis en de natuur van Helenaveen en de Peel. U kunt op eigen gelegenheid een bezoek brengen aan deze expositie wanneer de zolder vrij is. Wanneer u zeker wilt zijn dat u terecht kunt of graag wat meer informatie krijgt van een van de ervaren gidsen, neem dan eerst contact met ons op.

Praktische informatie

Voorzieningen gehandicapten
Toegankelijk voor gehandicapten Ja
Rook en Dier-vrij (ivm Cara) ja
Toelichting toegankelijkheid De expo op zolder is alleen met een trap bereikbaar.
Winkel
Verkooppunt VVV Cadeaubon Ja

Dag Van Tot
Maandag 10:00 16:00
Dinsdag 10:00 16:00
Woensdag 10:00 16:00
Donderdag 10:00 16:00
Vrijdag 10:00 16:00
Zaterdag 10:00 15:00