Tentoonstelling Peel in Licht

Expositie van werken door de Deurnese kunstenaars Emelie Jegerings en Catharina Driessen die samen een jaar lang geschilderd hebben in de Peel

Precies twee jaar geleden
Bij de opening van de tentoonstelling, zal het precies twee jaar geleden zijn dat Catharina Driessen en Emelie Jegerings wekelijks, soms zelfs dagelijks, de Peel introkken om dit fascinerende landschap in al zijn facetten weer te geven. Zij schilderden in alle seizoenen, tijdens alle tijden van de dag én de nacht, zelfs gedurende volle maan, in een voor hen nieuwe en vrije vorm. Naast schitterende werken bracht dit hen veel mooie ervaringen en inzichten: “We hoeven niet te zoeken want het is er al.”
Hun tocht is te volgen op: www.emeliejegerings.nl/blog

Catharina Driessen (1956), Neerkant
is beeldend kunstenaar, gespecialiseerd in het portretteren van paarden, koeien en mensen. Met name de schilderijen van paarden verraden haar liefde en vakkennis op het gebied van het dier.

Emelie Jegerings (1964), Deurne
ontwikkelde zich van decoratieschilder tot beeldend kunstenaar. Naast kunstwerken waarin het menselijk lichaam en de muze centraal staan, schilderde zij ook in opdracht voor de bekroonde documentaireserie ‘De Nieuwe Wildernis’.

Peellandschappen
Museum De Wieger zal in de ateliers een keuze uit hun peellandschappen tonen, sommige in combinatie met hun recente figuratieve schilderijen, waarin zij nieuwe inzichten, met name op het gebied van licht en kleur, hebben verwerkt

Rondleidingen door Emelie en Catharina
Op zondag 7 april vanaf 13:00 uur in de Wieger

Fotoboek

Er is een fotoboek van het project “Peel in Licht” wat vanaf 17 maart verkrijgbaar is in de Wieger en tijdens het Open Atelier Dagen weekend in de Mariapeel. 


Praktische informatie

Vanaf Zondag 17 maart 2019 tot en met Zondag 5 mei 2019

Dag Van Tot
Zondag 12:00 17:00
Woensdag 12:00 17:00
Donderdag 12:00 17:00
Vrijdag 12:00 17:00
Zaterdag 12:00 17:00

Oude Liesselseweg Model.NdtrcItem.HouseNumber
5751 WN, Deurne