Palingkwekerij en Rokerij Rijpelaal

In de palingkwekerij groeien de zogenaamde glasaaltjes op van 0,3 gram per stuk naar paling van 150 tot 1000 gram per stuk. Dit gebeurt in een gesloten recirculatiesysteem waarbij de afvalstoffen op biologische manier worden onttrokken uit het water, waardoor het water weer hergebruikt kan worden. Zo wordt het water en energiegebruik zo laag mogelijk gehouden. Hierbij worden alle waardes van het water nauwlettend in de gaten gehouden, zoals PH, ammonium, nitriet, nitraat en zuurstof. Dit moet op een natuurlijk evenwicht blijven zodat de paling zich goed voelt in het water.
Rijpelaal heeft meer dan 20 jaar ervaring met het roken van paling, dit vak is geleerd bij palingrokerij Dries van den Berg uit Harderwijk. 'Hij heeft ons de fijne kneepjes van het vak geleerd'. Na de kunst afgekeken te hebben heeft Johan in een oude veldschuur op de huidige locatie een eigen rookkast gebouwd waarin hij zijn eigen paling op zijn eigen manier heeft leren roken.
Langs onze palingkwekerij en palingrokerij loopt de fietsroute ‘Rondje Helmond’  vele fietsers bezoeken in de zomermaanden dan ook ons terras om even uit te rusten onder het genot van een broodje paling en een kop koffie. Ons terras is geopend van april tot en met september. Wilt u met een grote groep komen, dan doet u er goed aan om even contact op te nemen.
Helaas is het om hygiene- en veiligheidseisen niet mogelijk om een kijkje te nemen in de palingkwekerij en rokerij.

Praktische informatie

Winkel
Type winkel eten en drinken

Dag Van Tot
Maandag 09:00 18:00
Dinsdag 09:00 18:00
Woensdag 09:00 18:00
Donderdag 09:00 18:00
Vrijdag 09:00 18:00
Zaterdag 09:00 18:00

* Van 1 april tot en met 30 september ook op zondag van: 10.00 tot 16.00 uur.

Rijpelberg Model.NdtrcItem.HouseNumber
5703 KD, Helmond