Oranjehoeve

De Oranjehoeve ligt op de grens van Brabant en Limburg, midden in de Peel. Een gedeelte van dit gebied is ongeveer 150 jaar geleden afgegraven voor turfwinning.

Daarna zijn tussen de dorpen Griendtsveen en Helenaveen verschillende boerderijen gebouwd, de zogenaamde "Koningshoeves". Deze hoeves zijn gebouwd met financiële steun van het toenmalige fonds koning Willem III. Vandaar dat ze allemaal een naam dragen die verwijst naar het koningshuis. Onze hoeve, de Oranjehoeve, is bijna 100 jaar een boerderij geweest.

De laatste 25 jaar hebben wij hier een melkveebedrijf gehad. Naar aanleiding van de herinrichting van het Peelgebied hebben we naar een andere uitdaging gezocht. Door het horecaverleden van Karin kwamen wij op het idee om een bed en breakfast te beginnen. Hiervoor hebben we de hoeve omgebouwd tot een verblijfsaccommodatie. Overigens is Helenaveen tijdens de Entente Florale uitgeroepen tot 'Groenste dorp van Nederland'!

In het groenste dorp van Nederland, Helenaveen, hebben wij onze honderd jaar oude boerderij De Oranjehoeve omgetoverd tot een luxe Bed en Breakfast. Na een gastvrije ontvangst kunt u overnachten in één van de 8 kamers, voorzien van badkamer, tv en internetaansluiting. 's Morgens wacht u een heerlijk ontbijt in de gezellige huiskamer.

Vijfdaags fietsarrangement 'Fietsen met streken'
De Oranjehoeve is één van de vier bijzondere slaapplaatsen in het fietsarrangement 'Fietsen met streken'. In dit vijfdaagse fietsarrangement worden mooie streken aangedaan. De deelnemers ontdekken op de fiets elke dag een ander stukje natuur in België, Noord-Limburg en de Peel. Ook fietsen met streken?  Klik direct door voor meer informatie en boekingen

Jubileumarrangement
In 2018 bestaat de OranjeHoeve 10 jaar. In het kader van dit jubileum kun je nu een voordelig jubilerumarrangement boeken:
Klik direct door naar het jubileumarrangement

Dag en Nacht in de Peel

Een uniek arrangement waarbij je in 2 dagen allerlei mooie beziensswaardigheden bezoekt
Klik direct door naar het arrangement Dag & Nacht in De Peel

TV, audio, video & Internet