Oranjehoeve

De Oranjehoeve ligt op de grens van Brabant en Limburg, midden in de Peel. Een gedeelte van dit gebied is ongeveer 150 jaar geleden afgegraven voor turfwinning.

Daarna zijn tussen de dorpen Griendtsveen en Helenaveen verschillende boerderijen gebouwd, de zogenaamde "Koningshoeves". Deze hoeves zijn gebouwd met financiële steun van het toenmalige fonds koning Willem III. Vandaar dat ze allemaal een naam dragen die verwijst naar het koningshuis. Onze hoeve, de Oranjehoeve, is bijna 100 jaar een boerderij geweest.

De laatste 25 jaar hebben wij hier een melkveebedrijf gehad. Naar aanleiding van de herinrichting van het Peelgebied hebben we naar een andere uitdaging gezocht. Door het horecaverleden van Karin kwamen wij op het idee om een bed en breakfast te beginnen. Hiervoor hebben we de hoeve omgebouwd tot een verblijfsaccommodatie. Overigens is Helenaveen tijdens de Entente Florale uitgeroepen tot 'Groenste dorp van Nederland'!

In het groenste dorp van Nederland, Helenaveen, hebben wij onze honderd jaar oude boerderij De Oranjehoeve omgetoverd tot een luxe Bed en Breakfast. Na een gastvrije ontvangst kunt u overnachten in één van de 8 kamers, voorzien van badkamer, tv en internetaansluiting. 's Morgens wacht u een heerlijk ontbijt in de gezellige huiskamer.

TV, audio, video & Internet
Internetverbinding WiFi