Open Atelier Ellen Voets

De Open Atelier Dagen sluiten aan bij Deurne Uit de Kunst! 2019 met elk laatste weekend van de maand open ateliers bij steeds andere kunstenaars. Eind mei zijn de ateliers van kunstenaars Jan Althuijzen en Ellen Voets geopend voor publiek.

Paletmessen en olieverf

Ellen Voets schildert niet met penselen maar met paletmessen, tijdens de Open Atelier Dagen demonstreert ze dat ook. Ze exposeert haar schilderijen en vertelt over het werkproces. Ze laat zoveel mogelijk zien, de open dagen hebben een ogedwongen karakter, iedereen is welkom om binnen te wandelen voor een drankje of een praatje of om wat rond te kijken. 

Dagworkshop
Belangstellenden kunnen zich opgeven voor een dagworkshop om de techniek van het schilderen met paletmessen en olieverf zelf eens te ervaren.

Ellen heeft zich gespecialiseerd in het schilderen van mens en dier
Het meest bekend zijn haar doeken van Afrikaans wild. Hiervoor reist ze regelmatig naar verre landen en maakt safari's om inspiratie op te doen. Soms schildert ze dieren die je dichter bij huis aantreft. Mens en dier worden soms ook samen verweven in een werk om de sterke realiet tussen mens en dier uit te drukken. Menig kunstliefhebber raakt in de ban van het speelse gemak waarmee Ellen haar schilderijen laat leven. Haar techniek straalt leven en dynamiek uit. Ze schildert met ruige streken, zodanig dat het onderwerp lijkt te bewegen op het linnen.

Voor meer informatie kun je ook kijken www.ellenvoets.nl

Praktische informatie

Vanaf Zaterdag 25 mei 2019 tot en met Zondag 26 mei 2019

Dag Van Tot
Zondag 11:00 17:00
Zaterdag 11:00 17:00

Herenberg Model.NdtrcItem.HouseNumber
5752 AG, Deurne