OAD in de Mariapeel: Catharina Driessen en Emelie Jegerings

De Open Atelier Dagen sluiten aan bij het themajaar van Deurne Palet van De Peel; Deurne Uit de Kunst!, in 2019 in een vernieuwde vorm. In tegenstelling tot voorgaande edities, waarbij de ateliers een enkel weekend open waren voor publiek, stellen dit jaar geselecteerde kunstenaars elke laatste weekend van de maand hun ateliers open voor bezoek.

Open atelier in de open lucht
Beeldend kunstenaar Catharina Driessen is gespecialiseerd in het portretteren van paarden, koeien en ook mensen. Haar werk is divers, losse kleurige werken worden afgewisseld door rustige strakke beelden. Emelie ontwikkelde zich van decoratieschilder tot beeldend kunstenaar. Haar portretten en mensfiguren verbeeldt ze in levendige en contrasterende kleuren in een dynamische omgeving. Catharina en Emilie houden open atelier op een heel bijzondere plek: in de Mariapeel.

Kleine expo peellandschappen en uitleg
Tijdens de OAD, in het laatste weekend van maart, zijn zij te vinden bij het Biologisch Station in de Mariapeel. Hier is een kleine expositie te zien van, in De Peel gemaakt, werk. Voorts geven beide kunstenaressen uitleg over het werken en plein-air (in de open lucht) en hoe zij dit koppelen aan hun figuratieve werk.

Gids Staatsbosbeheer
Op zondagmiddag is er een gids van Staatsbosbeheer aanwezig, ze verzorgt rondleidingen en geeft informatie over de Mariapeel aan geïnteresseerden

Duo-expositie De Peel in Licht
Catharina Driessen en Emelie Jegerings exposeren ook samen in museum De Wieger. Onder de titel De Peel in Licht zijn prachtige peellandschappen te zien. De kunstenaressen zijn afgelopen twee jaar regelmatig De Peel ingetrokken om dit bijzondere natuurgebied in al haar facetten weer te geven. De peellandschappen zijn van 17 maart tot en met 5 mei zijn in het groot en klein atelier van De Wieger te bewonderen, sommigen in combinatie met recente figuratieve schilderijen, waarin nieuw opgedane inzichten op het gebied van licht en kleur zijn verwerkt. De Wieger is geopend woensdag t/m zondag, 12.00-17.00 uur. 

Praktische informatie

Dag Van Tot Toelichting
Zaterdag 30 maart 2019 11:00 17:00
Zondag 31 maart 2019 11:00 17:00

Koolweg Model.NdtrcItem.HouseNumber
5759 PX, Helenaveen