Natuurspeeltuin Zandbos

Lekker spelen in een natuurlijke omgeving
In het bos het Zandbos is een natuurlijke speelplek gecreeërd voor kinderen van 0 tot 12 jaar. De natuurspeeltuin ligt midden in het bos en maakt gebruik van de natuurlijke elementen van het landschap. Met bijpassende speelmaterialen is een uitdagende en leerzame spelomgeving gemaakt.

Avontuur voor groot en klein
Hier kun je spelen in een natuurlijke omgeving, met de zandtafel of hutten bouwen en klimmen op de toestellen. Voor de kleinsten is er een speciaal Peuterpad met opdrachten-doe-boekje (verkrijgbaar bij de VVV Deurne). Voor de oudere jeugd is er een grote Vikingschommel. Kom je ook het avontuur in Deurne ontdekken?

Educatieve mogelijkheden
De speelgelegenheden zijn met elkaar verbonden via de 'Legende van het Zandbos'. Dit concept zorgt ervoor dat kinderen en hun begeleiders niet alleen kunnen spelen, maar ook educatief aan de slag kunnen. Een leuk excursiedoel voor scholen en kinderopvang. Ook biedt de natuurspeelplek mogelijkheden voor kinderen met een beperking. De speel- en beweegcircuits maken deel uit van het Vlaams/Nederlands project Grenzeloos Wandelen.

De natuurspeeltuin is bereikbaar via de Strijpsebaan.