Nationale Museumweek in Museum Helmond

Van 9 t/m 14 april is het weer tijd voor de Nationale Museumweek. En dat betekent dat ook Museum Helmond een speciaal programma in de aanbieding heeft voor families, gezinnen, erfgoedliefhebbers en kunstliefhebbers. De activiteiten vinden plaats op de beide museumlocaties: het eeuwenoude Kasteel Helmond en de moderne Kunsthal Helmond. Ze variëren van een trouwevent tot rondleidingen en een interview met de kunstenaar.

(Nep)trouwen voor 1 dag
Altijd al willen trouwen maar nergens aan vast willen zitten? Op 14 april kun je voor 1 dag trouwen met wie je maar wil in Kasteel Helmond. Of je nu trouwt met je beste vriend(in), je nieuwe liefde, je persoonlijke verzorger of … iedereen in elke combinatie is welkom. Jouw (nep)huwelijk wordt een geweldige dag met alles erop en eraan: trouwoutfit, muziek, trouwarmbanden en niet te vergeten jouw eigen persoonlijke speech van de ambtenaar van de burgerlijke stand. Tot slot wordt er aan het einde van de ceremonie geproost en getoost en ontvang je een trouwcertificaat.

Meld je aan voor de (nep)bruiloft in Kasteel Helmond. Kosten: €30 per bruidspaar, dit is inclusief trouwoutfit, trouwarmbanden, muziek, speech, trouwcertificaat, het toosten en de toegang tot het kasteel. De gasten van het bruidspaar betalen een speciaal toegangstarief op deze dag: €5 voor volwassenen en €2,50 voor kinderen t/m 12 jaar.

Instaprondleidingen en interview met de kunstenaar
Ook Kunsthal Helmond staat in het teken van de Nationale Museumweek. En dat betekent een aantal leuke events zoals een interview met kunstenaar Karin Hanssen en diverse instaprondleidingen. Voor de rondleiding betaal je €2 per persoon, dit is exclusief een toegangskaart tot de kunsthal en inclusief een kop koffie/thee na afloop:

– op dinsdag 9 april van 14.30-15.30 uur is er een rondleiding bij de kunsttentoonstelling It’s all for the money. De rondleiding wordt verzorgd door conservator Mens & Werk en Stadshistorie, Annemieke Hogervorst.

-op woensdag 10 april en donderdag 11 april van 14.30 – 15.30 uur vindt er een instaprondleiding plaats onder leiding van de museumgids in de tentoonstelling Returning the gaze, schilderijen van de Belgische kunstenaar Karin Hanssen zijn hier te zien.

– op vrijdag 12 april van 11.00-12.00 uur kun je ‘instappen’ in een rondleiding door de tentoonstelling Returning the gaze die conservator Moderne en Hedendaagse kunst, Frank Hoenjet, begeleidt.

– op zondag 14 april van 14.30-15.30 uur is er de unieke mogelijkheid om een interview bij te wonen met de Belgische kunstenaar Karin Hanssen in Kunsthal Helmond. Het interview wordt geleid door Philippe van Cauteren, artistiek directeur van het beroemde S.M.A.K. (Museum voor hedendaagse kunst) in België.

Meld je aan voor het interview. Een toegangskaart voor het interview kost €15,00, dit is inclusief de entree tot het museum en een kop koffie/thee. Museumkaarthouders betalen €5,00 per persoon.

Praktische informatie

Vanaf Dinsdag 9 april 2019 tot en met Zondag 14 april 2019

Dag Van Tot
Zondag 12:00 17:00
Dinsdag 10:00 17:00
Woensdag 10:00 17:00
Donderdag 10:00 17:00
Vrijdag 10:00 17:00
Zaterdag 12:00 17:00

Kasteelplein Model.NdtrcItem.HouseNumber
5701 PP, Helmond