Nacht Van Het Witte Doek Deurne 2019

Driedaags filmfestival in het centrum van Deurne met 25 films op totaal 12 plaatsen. Het festival opent traditioneel op vrijdagavond met de hoofdfilm op een groot scherm op de Markt

Thema
De Nacht Wacht Niet

De Markt in Deurne wordt het laatste weekend van augustus omgebouwd tot openluchtbioscoop, onder het genot van een drankje kun je hier gratis films kijken. In het kader van het themajaar Deurne Uit de Kunst 2019 staan er diverse kunst gerelateerde films op het programma.

75 jaar bevrijding
In het kader van “Deurne 75 jaar bevrijding” haalt Nacht van het Witte Doek de historische groene Hondekop trein naar Deurne. Dit type trein was betrokken bij de Molukse kaping bij De Punt in 1977. In de nasleep van de Tweede Wereldoorlog stuurde Nederland militairen naar Nederlands-Indie; later leidde dit tot een zelfstandig Indonesië en werden grote groepen bewoners van de Molukken gedwongen naar Nederland uit te wijken. De gevolgen zouden voor alle betrokkenen groot zijn; de komst van de oude Hondekop trein naar Deurne geeft ons de mogelijkheid deze geschiedenis opnieuw in herinnering te brengen. De trein gaat op zaterdag en zondag 24/25 augustus een pendeldienst uitvoeren tussen Deurne-Helmond-Eindhoven. In de trein worden historische films gedraaid over Deurne, de oorlog en de bevrijding.
Op zaterdagavond zal er een verhalenbijeenkomst zijn voorafgaand aan de buitenfilm op het Stationsplein. Voor de verhalen over de oorlog, de bevrijding en de Molukse geschiedenis worden overlevenden of hun kinderen gevraagd deze te vertellen. Op het plein wordt in de openlucht de film “De Punt” vertoond. Bij het maken van deze film werd de aanwezige Hondekop trein ingezet. 

Meer informatie/trailers
Zie de website: www.nachtvanhetwittedoek.nl

De aanvangstijden van de buitenfilms zijn bij benadering, bij het invallen van de duisternis.
De andere activiteiten staan vermeld bij het programma van de dag.

Praktische informatie

Gratis toegang

Dag Van Tot Toelichting
Vrijdag 23 augustus 2019 20:30
Zaterdag 24 augustus 2019 20:30
Zondag 25 augustus 2019 20:30

Markt Model.NdtrcItem.HouseNumber
5751 BE, Deurne