Museum Techniek met 'n Ziel

Van grammofoon tot radio
Hoe zag de voorganger van de CD-speler eruit? Op welk soort grammofoon danste men vroeger? Aan welke radio zat het hele gezin voor de nieuwste muziek gekluisterd? Museum Techniek met 'n Ziel heeft een verzameling techniek van 1900 tot heden met een vleugje nostalgie.

Nostalgie
In het museum vind je een totaaloverzicht van allerlei technische objecten van het jaar 1900 tot 2000. Bijvoorbeeld radio, telefoon en tv. Verder zijn er verschillende ruimtes nostalgisch ingericht, zoals een woonkamer, winkel en een keuken waarin een tijdsbeeld wordt weergegeven uit het verleden.

Neerkant
Er  is er een aparte ruimte ingericht met daarin Neerkant en omstreken tijdens de 2e wereldoorlog en andere kleine collecties. De wandschilderingen in het museum zijn gemaakt door plaatselijke kunstenares Catharina Driessen

Stichting 'Techniek met 'n Ziel' heeft als doel: het registreren, documenteren en presenteren van (technische) gebruiksvoorwerpen. Foto's en documenten, voor doeleinden van educatieve en culturele aard. Het bewaren en het bewaken van het cultureel en technisch erfgoed. Het stimuleren van de belangstelling voor techniek. Het ontwikkelen van het historisch besef in een breed maatschappelijk perspectief en het bevorderen van de leefbaarheid van de dorpskernen in de Peel.

De naam 'Techniek met 'n Ziel' is ontstaan doordat er bij veel objecten uit het museum een persoonlijk verhaal zit waardoor ze een 'ziel' krijgen.

Zien, Doen & Beleven
Rondleidingen Ja
Prijs
toelichting prijs 0-5 jaar gratis, 6-12 jaar € 3,00, vanaf 13 jaar € 6,00. Entreeprijs is incl. koffie/thee , koek en rondleider

Dag Van Tot
Zondag 13:30 16:30
Woensdag 13:30 16:30
Donderdag 13:30 16:30
Vrijdag 13:30 16:30

* Afspraken voor rondleidingen en educatie buiten de openingsuren kunnen via het contact-aanmeldingsformulier op de site www.techniekmeteenziel.nl gemaakt worden.

Dorpsstraat Model.NdtrcItem.HouseNumber
5758 AM, Neerkant