Museum Klok & Peel Asten

Museum Klok & Peel werd in 2012 opnieuw geopend door Koningin Beatrix, won in 2014 de 'Museumprijs' en in zowel 2015 als 2017 de ANWB verkiezing 'Leukste uitje van Noord-Brabant'. Genoeg redenen dus om dit museum eens te bezoeken!

Klok
Het museum herbergt de grootste collectie luidklokken en beiaarden (klokkenspellen) ter wereld. In een tijdlijn volgt u alle thema’s die met de klok te maken hebben. Vanaf de oorsprong en het luiden van de klok tot en met het klokkengieten, klinken als een klok, uurwerken en beiaarden. In de fraaie grote zaal zijn de ‘Klokken van de wereld’ geëxposeerd met schitterende exemplaren uit alle werelddelen.
Op het binnenplein vindt u een replica van de grote klok van de Notre Dame die onlangs in Asten gegoten is.


Peel
De andere collectie van het museum omvat de boeiende natuur- en cultuurhistorie van De Peel, het gebied op de grens van Brabant en Limburg. Het begint met de ‘onzichtbare natuur’, waaronder een ondergrondse vossenburcht. Daarna volgt ook deze collectie een tijdlijn. In ‘De Peel aan zee’ zijn fossielen en een levensgroot mammoetskelet te zien. De expositie ‘Van Peelmoeras tot nationaal park’ toont de rijke flora en fauna van het gebied. In ‘De bewoonde Peel’ staan de cultuur en de mens centraal, waaronder de in De Peel gevonden Gouden Helm.


Tuinen
In de fraai aangelegde tuinen aan de achterzijde van het museum komen de twee museumcollecties bij elkaar ‘van kruidentuin tot klankentuin’. Daar staat ook de grote glazen Oranjerie waar workshops, educatieve projecten, evenementen en zomeravondconcerten worden georganiseerd.

Ook is er een museumwinkel en informatie over toerisme in de Peel met o.a. fiets- en wandelroutes.

 

Praktische informatie

Dag Van Tot
Zondag 13:00 17:00
Maandag 13:00 17:00
Dinsdag 09:30 17:00
Woensdag 09:30 17:00
Donderdag 09:30 17:00
Vrijdag 09:30 17:00
Zaterdag 13:00 17:00

* Gesloten op Nieuwjaarsdag, Eerste Kerstdag en de carnavalsdagen.