Museum Helmond locatie Kunsthal weer open vanaf 1 juni

Veilig en prettig
Bezoekers kunnen bij Museum Helmond op een veilige en prettige manier de overzichtstentoonstelling ‘Lucas Gassel van Helmond, Meester van het landschap’ bekijken. Of een bezoek brengen aan Kasteel Helmond. Het museum heeft hard gewerkt aan de diverse voorbereidingen en volgt hierbij de richtlijnen, het protocol voor heropening musea, zoals ontwikkeld door de branchevereniging voor musea in Nederland, de Museumvereniging. Het Corona protocol is in te zien via museumhelmond.nl onder de naam Corona protocol bij Direct naar. Kijk eventueel voor meer informatie op de website van de Museumvereniging, www.museumvereniging.nl.

De Kunsthal van het Museum Helmond maakt onderdeel uit van het zogenaamde Boscotondocomplex in de binnenstad van Helmond. 
Moderne Kunst
Sinds 1999 bezit het museum een collectie werken rondom Cobra en Ecole de Paris. Deze schenking van de familie Roef-Meelker omvat namen als Bissière, Manessier, De Staël, Appel, Constant, Corneille, Jorn, Hepworth en Masson. Deze collectie  beslaat de periode 1920-1960 en gaat in tijd vooraf aan de hedendaagse kunstcollectie. Een keuze uit de collectie is te zien in de Boscotondohal.
Instaprondleiding
Stap in. Iedere vrijdag 11.00 uur en zondag 14.30 uur. Reserveren is niet nodig.

De Kunsthal van het Museum Helmond maakt onderdeel uit van het zogenaamde Boscotondocomplex in de binnenstad van Helmond. Het complex is ontworpen door de Italiaanse architect Adolfo Natalini. Er zijn naast de museumlocatie onder andere ook een bestuurscentrum, een bioscoop en woningen gevestigd.
De Kunsthal valt aan de buitenkant vooral op door de hoge cilindervormige entree met een bijzondere bronzen kap. Het gebouw bestaat uit twee verdiepingen. Deze zijn met elkaar verbonden door een wenteltrap, omhuld door een glazen wand. Op de begane grond is een tentoonstellingszaal van 200 à 250 m2. De eerste verdieping is vrijwel geheel gereserveerd voor tentoonstellingen. De totale tentoonstellingsoppervlakte beslaat daar 600 à 650 m2. Ook zijn er in de Kunsthal twee grote depots en een werkplaats ten behoeve van tentoonstellingsprojecten.
Boscotondo is de Italiaanse naam voor rond bos. De architect heeft de huizen in een ronde gebouwd, met daarbinnen een plein met bomen.

 

Praktische informatie

Vervoer
Parkeren bij accommodatie Ja
Prijs
senioren 2.50
CJP (Cultureel Jongeren Paspoort) 2.50

Dag Van Tot
Zondag 10:00 17:00
Dinsdag 10:00 17:00
Woensdag 10:00 17:00
Donderdag 10:00 17:00
Vrijdag 10:00 17:00
Zaterdag 10:00 17:00