Markt Groen Deurne 2019

Een markt op het gebied van natuur, milieu, voeding, biodiversiteit, alternatieve energie en duurzaamheid

Elk jaar organiseert de Ossenbeemd op de 2e zondag van september de “Markt Groen Deurne” op het eigen terrein aan het Haageind 31.
Bedrijven op het gebied van duurzaamheid en nieuwe energie presenteren zich op deze gezellige kleinschalige markt. Daarnaast vinden bezoekers streekproducten en gezondheidsinformatie en –producten en zijn er allerlei activiteiten voor kinderen

Streekproducten en fair Trade
Op de Markt Groen Deurne is een breed scala aan producten op het gebied van gezonde voeding, fair trade en streekproducten te verkrijgen.

Rondwandelingen
Het bijzondere terrein van de Ossenbeemd met de verschillende thematuinen is natuurlijk tijdens de markt gewoon te bezichtigen. De laatste jaren zijn hier weer heel wat vernieuwingen doorgevoerd.

Via: info@ossenbeemd.nl
De hele zomer is de Ossenbeemd elke dag, behalve de zaterdag, open van 13.00 tot 17.00 uur. Toegang gratis.

Algemene informatie
De Ossenbeemd beslaat een terrein van 1,5 ha, grenzend aan het kasteelpark van Deurne en het dal van de Vlier. Het terrein is ingedeeld in verschillende percelen met elk hun eigen inrichting en beheer. Er wordt gestreefd naar een zo groot mogelijke variatie van inheemse planten en plantengemeenschappengemeenschappen. Bij het ontwerp is daarbij zoveel mogelijk gebruik gemaakt van de aanwezige landschapselementen als bomen, struwelen en waterlopen. Dit geeft een verrassende afwisseling en rijkdom in begroeiing. Of men nu komt om de rust te ervaren of om dat bijzondere plantje te ontdekken een bezoek aan de Ossenbeemd is in ieder jaargetijde steeds weer een belevenis.

Het terrein heeft met een bijenhal, een spannende spiraalberg, een kikkerpoel, een Kabouterpad, een insectenwand, een duurzaamheidcircuit en een bomenpad vele uiteenlopende mogelijkheden voor gezinnen met kinderen en voor schoolbezoeken om op een heel ontspannen manier met natuur en duurzaamheid bezig te zijn.
Daarnaast beschikt de Ossenbeemd over een kleine speeltuin met o.a. een waterspel.
Groepsbezoeken ook buiten openingstijden mogelijk.

Eigen organisaties
Natuurlijk zijn als van ouds de eigen organisaties van de Ossenbeemd aanwezig met informatie over hun activiteiten en mogelijkheden, zo is de bijenhoudersvereniging St.-Ambrosius actief en zorgt de vogelwerkgroep De Kulert ervoor, dat kinderen hun eigen nestkastje kunnen timmeren.
Bij de stands van de ossenbeemd zelf kunnen belangstellenden alle informatie krijgen over de Ossenbeemd, de mogelijkheden om hier vrijwilligerswerk te doen, de scholengidsen, het duurzaamheidsproject, enz.

Gratis.

Gratis toegang