Kunstcafé OAD - Joep Coppens uit Vlierden

Het Kunstcafé is een ontmoetingsplek van kunstenaars en mensen die geïnteresseerd zijn in kunst. Tijdens elk Kunstcafé wordt een inleiding gehouden over kunst, een kunstenaar of een aan kunst gerelateerd thema

Joep Coppens

is afgelopen december 78 jaar geworden en kan terugkijken op een carrière van ruim 60 jaar. Hij zal in verband met de komende tentoonstelling ‘Drie maal Coppens in beeld’ in De Wieger en in het gemeentehuis in Deurne een toelichting geven op zijn eigen werk, dat van zijn vrouw Els en dat van zijn vader Martien Coppens

Tentoonstellingen
Van 12 mei tot en met 15 september 2019 zijn beelden van Joep Coppens, schilderijen en foto’s van zijn vrouw Els Coppens en foto’s van zijn vader Martien Coppens te zien in de tentoonstelling ‘3x Coppens in beeld’. Joep Coppens heeft zowel beelden in brons als in hout gemaakt. Hij begon ooit in hout en maakte ook zijn laatste beelden in hout. Reden daarvoor is enerzijds dat brons kostbaar materiaal is, maar anderzijds ook dat het kappen in hout een heel directe manier van vormgeven is. Dat kappen in natuurlijk materiaal spreekt Coppens momenteel bijzonder aan. Coppens: “In hout ben ik ooit begonnen en daarmee zal ik ook wel eindigen.”

Opleiding
Joep Coppens werd op 19-12-1940 geboren in Eindhoven. Hij volgde een jaar de Academie voor Industriële Vormgeving in Eindhoven, vervolgde toen zijn studie aan de Jan van Eijck Academie in Maastricht en daarna bij Ateliers ’63 in Haarlem. Joep Coppens exposeert sinds 1967 in Nederland en België. Naast vrij werk heeft hij ook beelden in opdracht gemaakt. Ze zijn door het hele land te vinden in de openbare ruimte, maar ook in Costa Rica en op Aruba. Joep Coppens woont sinds 1971 in Vlierden.
Martien Coppens was fotograaf, gaf een zeventigtal fotoboeken uit en is in Brabant en omstreken geen onbekende.
Els Coppens studeerde met lof af aan de avondacademie in Eindhoven, kreeg een studiebeurs voor de Jan van Eijck Academie in Maastricht, studeerde daar 5 jaar en heeft 23 jaar geschilderd. Momenteel schrijft en fotografeert zij.

Geopend
Kunstcafé is open om 20.00 uur. Van 20.30 tot 21.00 uur is de presentatie, daarna is er ruim de gelegenheid om elkaar te treffen en te spreken.

Toegang
Gratis. (Ingang achterom door de poort).

Praktische informatie

Gratis toegang

Donderdag 28 maart 2019 Vanaf 20:00 tot en met 22:30

Oude Liesselseweg Model.NdtrcItem.HouseNumber
5751 WN, Deurne