Koningsdag 2019 Gemert

Programma Koningsdag 2019

Voormiddag: 11.00 uur Verzamelen van de kinderen met hun versierde fietsen bij café Dientje voor de optocht. 11.30 uur Vertrek van de optocht voorafgegaan door Jachthoorn en Trompetterkorps Gemert en clown Sassie. Kinderen maken een korte rondwandeling door het centrum ( Kerkstraat, Virmundtstraat, Julianastraat, Kapelaanstraat, Ridderplein). 11.45 uur Verzamelen op het Ridderplein rond de vlaggenmast. Aankomst van Jachthoorn en Trompetterkorps en optocht met versierde fietsen. 11.50 uur Opening Koningsdag. Gezamenlijk hijsen van de Nederlandse vlag. Het Wilhelmus wordt gezongen door het Mignonkoor Samen met clown Sassie maken ook alle kinderen muziek. Ook wordt de prijswinnaar van de fietsenwedstrijd bekend gemaakt. Na afloop is er voor de kinderen een versnapering. Einde programma opening. Activiteiten in het centrum van Gemert: Namiddag: 12.00 uur Er zijn maar liefst 100 kramen in het centrum van Gemert met voor elk wat wils. Vrijmarkt, kindermarkt en de winkels zijn geopend. Zij hebben voor hun deuren kramen staan met aanbiedingen. Met de spellenkaart kunnen kinderen weer diverse spelletjes in het centrum spelen. Een ingevulde spellenkaart dingt mee voor mooie prijsjes. Die kunnen tot 16.30 uur worden ingeleverd bij het Kinderplein. De prijsuitreiking van de spelletjes wordt gedaan op het Kinderplein XXL om 16.45 uur. Verder is er in het centrum muziek van jonge muzikanten, de act Happy2 en andere optredens. Het centrum van Gemert wordt ook opgesierd door een straat-act, verzorgd door ‘jeugdtheater Carrousel’. Dit jaar is ons Kinderplein XXL een echte eyecatcher met diverse luchtkussens, schminken en kindermuziek. Toegang is gratis. 17.00 uur Einde programma – strijken van de vlag bij het Gemeentehuis. Terrassen blijven geopend.
De activiteiten door het centrum van Gemert:

KINDERPLEIN XXL (Ridderplein) 12.00 uur Ridderplein: Horeca met veel muziek en gezelligheid. Kinderplein XXL met allerlei springkussens en luchtattracties. Zo groot was ons kinderplein nog nooit! Ook kun je je hier laten schminken en je volle spellenkaarten inleveren. 16.30 uur Laatste inlevermoment spellenkaarten. 16.45 uur Uitreiking prijzen van de spellenkaarten. 17.00 uur Strijken van de vlag en sluiting van de Koningsdagactiviteiten. De terrassen blijven geopend. KERKSTRAAT Diverse kramen van ondernemers Diverse terrassen Kramen vrijmarkt Ponyrijden (Kerkepad)

KERKPLEIN Kinder-kunffel-boerderij verzorgd door kinderopvang Hiep Hooi. Hier staan onder andere: alpaca’s, kalfjes, lammetjes, kippenkuikens. VIRMUNDTSTRAAT Diverse kramen van ondernemers. Kramen vrijmarkt Activiteit voor spellenkaart Optredens

NIEUWSTRAAT. Diverse kramen van ondernemers. Optredens 

Praktische informatie

Zaterdag 27 april 2019 Vanaf 11:00 tot en met 17:00

Ridderplein Model.NdtrcItem.HouseNumber
5421 CX, Gemert