“Kerken in Kempen en Peelland” in de Willibrorduskerk in Bakel

Op zondag 26 mei 2019 is het weer zo ver! Dan vindt voor de achtste keer alweer de middeleeuwse Torendag plaats, een dag met speciale aandacht voor de oudste middeleeuwse kerken in Zuidoost-Brabant. Tijdens de Torendag organiseren betrokken heemkundekringen en stichtingen samen met de Stichting Archeologisch Samenwerkingsverband op de verschillende middeleeuwse kerklocaties activiteiten, presentaties of rondleidingen. Doel van de Torendag is om de bijzondere ontstaansgeschiedenis van deze unieke middeleeuwse kerklocaties in Peelland en omgeving door te vertellen en te laten beleven. De kerktorens zijn een uitdrukking van de Brabantse Gouden Eeuw (14e -15e eeuw) toen er in onze kleine dorpen imposante kerken werden gebouwd. Van 13.00 tot 16.00 uur zullen de plaatselijke heemkundekringen in de diverse “Torenplaatsen” in de regio hun activiteiten presenteren. Een aantal kerktorens kan ook worden beklommen.
Ook buiten de middeleeuwse kerklocaties vinden er activiteiten plaats in en om kerken. Een fietsroute brengt je langs negen van deze bijzondere kerklocaties, waarvan de routebeschrijving via de website www.kerkenindepeel.nl verkrijgbaar is. Een toelichtend filmpje over de middeleeuwse kerklocaties is te vinden op YouTube: https://youtu.be/rLIsfYaaSYY

Zondag 26 mei 2019 Vanaf 13:00 tot en met 16:00

St.Wilbertsplein Model.NdtrcItem.HouseNumber