Kennedy Challenge

Om de wandelaars toch een sportieve uitdaging te bieden, is de Kennedy Challenge ontstaan

Marsleider Davy van Otterdijk vertelt
“De Kennedy Challenge houdt in dat mensen in hun eigen omgeving 80 kilometer lopen. Dit hoeft niet per se op 4 en 5 juli; ze hebben hier van 4 tot en met 31 juli de tijd voor. In een sportapp als Runkeeper of Strava of in een gezondheidsapp die standaard op de meeste telefoons is geïnstalleerd, kunnen mensen hun wandelingen bijhouden. Wandelaars sturen screenshots van de opgeslagen wandelingen als bewijs naar ons op. Ze ontvangen dan van ons een digitale herinnering aan het voltooien van de Kennedy Challenge. Mensen zijn vrij om hun eigen route te bepalen.”

Mini Challenge
Ook kinderen kunnen aan de wandel in juli. “Kinderen kunnen in de maand juli de bekende Minimarsroute lopen,” vertelt Van Otterdijk. “Op de route hangen op verschillende plaatsen letters bij de mensen voor het raam. Die letters vormen een zin. Als kinderen de juiste zin intypen op www.kennedymars.nl, dan krijgen ze een virtuele medaille.” Benieuwd naar de Mini Challenge route, hou dan de website in de gaten: klik hier

Jasper Sport
Ieder jaar lopen de lopers van atletiekvereniging ’t Jasper Sport de Kennedymars route, voorafgaand aan het startschot op zaterdagavond. Ook dit jaar zullen zij op zaterdag 4 juli de 80 kilometer lange route afleggen.
Hierbij houden zij zich aan de geldende maatregelen.