Jacq Palinckx - Triggers

Enkele reacties na de eerste voorstellingen:<br>‘Triggers is een concerto voor altviool en film dat het brein binnendringt’ (Brabant cultureel).<br><br>‘Triggers is beklijvend. Hij blijft nog geruime tijd in je hoofd rondspoken ... de manier waarop Yvonne van de Pol de muziek vertolkt, is áf ... haar klanken [zijn] even bedwelmend als de beelden die achter haar rug voortrazen’. (JazzNU) <br><br>‘Hitchcock on acid!’ <br><br>‘Wat een spannende en intrigerende beeld- &amp; klank compositie, respectievelijk hersenkraker en zintuigen-trigger! Nog steeds vliegen ons de associaties en combinatiemogelijkheden om de oren.’<br><br>Triggers is de eerste grote filmproductie van Jacq Palinckx. Hij is verantwoordelijk voor zowel de regie als het draaiboek, het camerawerk, de videobewerking en (uiteraard) ook de muziekcompositie. <br>De interactie tussen de altvioliste Yvonne van de Pol en de film geeft het project een bijzondere laag. Zij speelt niet alleen live, maar heeft ook een centrale rol in de film: als de ‘altvioliste’, maar nadrukkelijk ook als personage.<br><br>In een serie van 13 korte films ervaart het publiek een associatieve, surrealistische droomsequentie door een combinatie van gecomponeerde livemuziek, geluidsdecor, elektronische muziek, korte geregisseerde scènes, animaties, homevideo’s, flitsen uit oude films, abstracte videobeelden en geschreven teksten. In Triggers vormen deze elementen als het ware één melodie.<br><br>Deuren open vanaf 15.45 uur; show start om 16.00 uur<br>Kaarten kosten 12,50 euro.

Van Tot Toelichting

Zondag 29 november 2020 Vanaf 16:00 tot en met 18:00