Holten's Molen

Kom allemaal naar de molen en geniet

Van de suizende wieken en het krakend gangwerk, van het stuivend meel, gemalen met de blauwe stenen, van de wentelende stenen van de kollergang en het knapperend vuur in het vuister, van de oorverdovende klappen van de oliepers en de geur van warme lijnolie.

De in 1890 gebouwde windgraanmolen werd in 1893 resp. 1909 uitgebreid met een olieslagerij en een houtzagerij. Hierdoor ontstond een molen met drie functies: graan malen, olie slaan en hout zagen; een unieke combinatie. De komst van coöperaties, boerenbonden en grootschalige mengvoederbedrijven luidde het einde in van de windmolens.

Om te voorkomen dat de gemeente de molen zou slopen in 1989 is stichting Holten's molen opgericht die voor 1 gulden de molen overnam en restaureerde. Op 24 oktober 1998 stelde de burgemeester van Deurne de molen als een volwaardig werkende graanmaalderij en olieslagerij weer in gebruik. In september 2008 is de gereconstrueerde voormalige houtzagerij op windkracht gereed gekomen voor gebruik.

In de molen zijn diverse meel- en olieproducten te koop.

Opmerkingen bij openingstijden
Ook iedere 1e en 3e zondag van de maand van 13.00-16.00 uur.
De eerste zondag van de maand is een actiedag. Er wordt dan volop gemalen/gezaagd/olie geslagen.
Op de 3e zondag van de maand is de molen geopend en bij voldoende wind in werking.

Op bovenstaande tijden zijn onze producten zoals diverse soorten meel en lijnolie op de molen te koop. Verder bent u altijd welkom als de molen draait.

Praktische informatie

Huisdieren
Huisdieren Huisdieren alleen aan de lijn
Zien, Doen & Beleven
Rondleidingen Ja
Demonstraties Ja
Productverkoop/museumshop Ja
Type museum molen
Prijs
toelichting prijs Gratis toegang

Dag Van Tot
Maandag 20:00 22:00
Zaterdag 10:00 13:00

* Tevens iedere 1e en 3e zondag van de maand van 13.00-16.00 uur. Verder bent u altijd welkom als de molen draait en buiten deze uren op afspraak (tel. 0493 316348 of via e-mail naar info@holtensmolen.nl).