Het Speelhuis

Het Speelhuis
9 februari 2013 is het nieuwe theater Het Speelhuis in de Onze Lieve Vrouwe kerk geopend nadat het oude theater afgebrand was. Door een modern theater in een koepelkerk te creëren is er sprake van een unieke sfeer. Daarbij beschikt theater Het Speelhuis natuurlijk over alle aspecten die bij een hedendaags theater horen.

Gratis garderobe

De garderobe in Het Speelhuis en SCALA is gratis.

Voorzieningen gehandicapten
Het Speelhuis en de SCALAzaal is toegankelijk voor gehandicapten. Voor rolstoelgebruikers wordt een beperkt aantal plaatsen in de zaal vrijgehouden, zo mogelijk naast de plaats van een eventuele begeleider. Bij telefonische reservering of aan de balie kunt u aangeven dat u rolstoelgebruiker bent. Het is helaas niet mogelijk om via internet rolstoelplaatsen te reserveren.

Altijd goed geluid
Het Speelhuis en de SCALAzaal beschikt over een systeem dat het geluid door middel van infrarode stralen overseint naar een ontvangstapparaat dat u voor aanvang van de voorstelling bij de informatiebalie kunt verkrijgen.

Rookvrij theater
Het Speelhuis en de SCALAzaal is geheel rookvrij, overeenkomstig de Nederlandse wetgeving.
Prijzen, kortingen en service.
 
Rangen
Voor Het Speelhuis & SCALA geldt altijd eerste rang.
 
Prijzen Jeugd voorstellingen
Bij bijna alle jeugdvoorstellingen geldt een normale- en kinderprijs.
 
Last-Minute kaartjes
Op de avond van de voorstelling, vanaf een uur voor aanvang, zijn alle dan nog beschikbare kaarten van de voorstelling (alleen voor studenten en scholieren) te koop voor de last-minute-prijs van € 11,-. Per persoon wordt maximaal 1 kaart verkocht. Deze last-minute-kaarten kunnen niet worden gereserveerd en worden alleen verkocht op vertoon van een scholierenpas of studentenkaart.
Het Speelhuis accepteert de CJP Cultuurkaart. Amateurvoorstellingen en verhuringen zijn uitgesloten van de last-minute-prijs.
 
Korting met je biebpas
Ben je lid van de Bibliotheek Helmond-Peel? Dan krijg je bij geselecteerde voorstellingen 20% korting op de normale prijs bij Het Speelhuis. Let op: Reserveren kan alleen aan de balie van Het Speelhuis op vertoon van de biebpas. Kijk op: www.bibliotheekhelmondpeel.nl

Voor voorstellingen in Scala kunt u ook terecht:
Kunstkwartier SCALA, Steenweg 17-19, 5707 CD te Helmond.
T 06-83 38 97 86 (bereikbaar een uur voor aanvang)

Praktische informatie

Voorzieningen gehandicapten
Toegankelijk voor gehandicapten Ja
Aangepast voor gehandicapten Ja
rolstoeltoegankelijk toilet Ja
Toelichting toegankelijkheid Rolstoel plaatsen beschikbaar
Voorzieningen betaling
Betaalmogelijkheden VVV Cadeaubon

Dag Van Tot
Dinsdag 11:00 14:00
Woensdag 11:00 14:00
Donderdag 11:00 14:00
Vrijdag 11:00 14:00
Zaterdag 11:00 14:00

* En vanaf 1 uur voor aanvang op de dag van de voorstelling