Het dorp van Sinterklaas

Welk kind wil nou niet weten waar het snoep van de Sint ligt opgeslagen of hoe zijn slaapkamer eruit ziet? Kinderen uit Gemert en omstreken kunnen dat ontdekken op 23 en 24 november in Het dorp van Sinterklaas in het Boerenbondsmuseum in Gemert.
,,Je komt een soort sprookje binnenlopen dat tot in de puntjes klopt”, beschrijft bedenker Ruud Manders zijn idee. ,,Overal waar de kinderen kijken, gebeuren dingen.” Manders heeft het over het nieuwe evenement dat hij bedacht: Het dorp van Sinterklaas. Een dorp, in het Boerenbondsmuseum, waar de Sint en zijn pieten zich op 23 en 24 november voorbereiden op pakjesavond. ,,De sint en zijn pieten werken en logeren er.”
Manders had al een aantal jaren het idee om ‘iets’ rondom het sinterklaasfeest te organiseren. ,,En daar linkte ik in mijn hoofd al snel het Boerenbondsmuseum aan. Dat heeft een goede sfeer die past bij het feest van sinterklaas.” 
in Het dorp van Sinterklaas kunnen bezoekers een interactieve rondleiding doen. ,,Elk huisje in het museum heeft een andere functie. Zo is er de pietenschool waar de pieten leren rijmen, een ouderwetse snoepopslag, je kunt op bezoek bij oma- en opapiet, de slaapkamer van sinterklaas bekijken en natuurlijk de sint ontmoeten.”
Het is juist dat totaalplaatje wat volgens Manders kinderen aanspreekt in het evenement: ,,Ik hoop dat het een beleving voor altijd gaat zijn. Dat kinderen er later met een goed gevoel aan terugdenken”. Maar, benadrukt Manders, het spektakel is niet alleen voor jeugdige bezoekers een sprookje: ,,Ouders doen vaak net zo hard mee om het voor de kinderen geloofwaardig te laten zijn, dus ook voor hun is het leuk. Het is echt een familiefeest”.

Meer informatie: www.hetdorpvansinterklaas.nl

Praktische informatie

Dag Van Tot Toelichting
Zaterdag 23 november 2019
Zondag 24 november 2019