Gepast parkeren in Helmond

Zij kunnen betalen met een parkeerpas of met hun mobiele telefoon (door te bellen of sms’en of via een app op de smartphone). Deze nieuwe manier van parkeren biedt gebruiksgemak en een aantal voordelen.
 
Elkerliek ziekenhuis aangesloten op Gepast Parkeren
Het is ook mogelijk om hiermee op de parkeerplaatsen van het Elkerliek ziekenhuis te parkeren. Leden van Gepast Parkeren krijgen bij het Elkerliek ziekenhuis zelfs 20% korting op het parkeertarief voor patiënten en bezoekers.
 
Aanmelden 
Mensen die gebruik willen maken van Gepast Parkeren, dienen zich zelf aan te melden via de website http://www.parkerenhelmond.nl/ Zij registreren zich met het kenteken van hun auto. Enkele dagen na de aanmelding krijgen zij dan de parkeerpas van Gepast Parkeren thuisgestuurd.
 
Voordeliger
Gepast Parkeren in Helmond biedt een aantal voordelen ten opzichte van ‘gewoon’ betalen bij de betaalautomaat:
 •Lager tarief in de gemeentelijke parkeergarages Boscotondo, City en Doorneind (€ 1,50 per uur in plaats van € 2,00)*
 •In deze parkeergarages van maandag tot en met donderdag het tweede uur parkeren gratis (geldig tot 17.00 uur)
 •Na sluitingstijd van de winkels hoeft er slechts voor één uur te worden betaald. Voor € 1,50 kan dan, in deze garages, een hele avond geparkeerd worden.
 * Genoemde tarieven gelden in 2013. Prijswijzigingen onder voorbehoud.
Bij parkeren op straat biedt Gepast Parkeren het voordeel dat er gepast betaald kan worden (per 3 of per 4 minuten) en dat het betalen achteraf gebeurt. Je betaalt dus nooit meer dan de tijd dat je parkeert.
 
Kosten
Mensen die zich aanmelden voor Gepast Parkeren in Helmond, betalen eenmalig € 1,00 inschrijfkosten. Daarnaast zijn de extra kosten bovenop de kosten voor het parkeren:
1.€ 0,25 per parkeeractie
2.€ 2,00 per maand aan abonnementskosten (onafhankelijk van aantal parkeeracties).
Met de eerder genoemde voordelen kunnen deze inschrijfkosten heel snel terugverdiend worden.
 
In- en uitchecken
Gepast Parkeren werkt heel eenvoudig. Bij het parkeren van de auto check je in met de parkeerpas van Gepast Parkeren of door te bellen of sms’en of via een app op de smartphone. Na afloop wordt op dezelfde manier uitgecheckt. De betaling gebeurt achteraf via automatische incasso. Bij de parkeergarages Doorneind en Boscotondo gaat het in- en uitchecken automatisch, omdat bij het in- en uitrijden het kenteken van de auto wordt herkend. In parkeergarage City moet degene die parkeert wel zelf in- en uitchecken met de parkeerpas. Bij parkeren op straat kunnen controleurs van de Stadswacht aan het kenteken zien of de auto is ingecheckt. Er hoeft dus geen kaartje meer achter het raam te worden gelegd.
 
Extra mogelijkheid
Gepast Parkeren is een extra mogelijkheid om te betalen voor het parkeren in Helmond. Het blijft dus ook gewoon mogelijk om met een pinpas of muntgeld te betalen bij de betaalautomaat.
 
Meer info en de voorwaarden van Gepast Parkeren in Helmond: http://www.parkerenhelmond.nl/

Watermolenwal Model.NdtrcItem.HouseNumber
5701 RV, Helmond