Fotoroute 'Deurne in Beweging'

Ontdek het creatieve Peeldorp Deurne aan de hand van een thematische fotoroute. Vijftig foto's van Fotoclub Optika met het thema 'Deurne in Beweging' zijn in etalages in het centrum te zien.

Foto's Deurne in beweging en in ontwikkeling
‘Deurne in Beweging’ is het themajaar 2020 onder de vlag van ‘Deurne Palet van De Peel’.  Fotoclub Optika heeft in het jaar 2019 bij diverse gelegenheden foto’s gemaakt om de beweging van ons dorp in beeld te brengen. Het gaat dan niet alleen over letterlijke beweging, maar ook de manier waarop ons dorp zich aan het ontwikkelen is en mee gaat in de tijd.

Grote variatie

Een grote variatie aan foto’s is hiervan het resultaat. 50 van deze beelden kun je in de diverse etalages in het hart van ons winkelcentrum gaan bekijken. Bij elke foto staat een korte toelichting, zodat je weet met welke intentie de foto gemaakt is. De leden van de fotoclub hebben dit vol enthousiasme gedaan en hopen dat je dit terug kunt zien op de foto’s.

Extra foto’s op TV-scherm
Bekijk ook de presentatie op het TV-scherm in de etalage van het Cultuurcentrum Martien van Doorne, Martinetplein 2, voor extra foto’s uit de tijdlijn ‘Deurne in Beweging’.

Route
Markt - Raadhuisstraat - Schuifelenberg - Stationsstraat - Aaltje Redengiusstraat - Helmondseweg - Kerkstraat - Lindenlaan - Molenstraat - De Wever - Martinetstraat - Markt.

5e Tijdlijn Deurne
Fotoroute ‘Deurne in Beweging’ is al de 5e foto tijdlijn in het centrum van Deurne. Tijdlijn Deurne is een initiatief van Centrummanagement Deurne, Fotoclub Optika en VVV Deurne. In eerdere tijdlijnen waren ook de heemkundekring, St. Willibrorduskerk en De Wieger betrokken en hadden de foto’s een historisch karakter. Met de nieuwe bijdrage van de fotoclub krijgt de tijdlijn een meer eigentijdse en creatieve signatuur, maar nog steeds met hetzelfde doel namelijk om met name de leegstaande etalages aantrekkelijk aan te kleden. Daarnaast is het een mooie vrijetijdsbesteding om aan de hand van een leuke wandeling van enkele kilometers meer over Deurne en het centrum te weten te komen.

Gebruik foto's en informatie over de foto’s
De leden van Fotoclub Optika hebben getracht om alle personen die op beeld zijn vastgelegd te achterhalen om persoonlijk toestemming te vragen. Heeft u echter bezwaar tegen het gebruik van een foto in de tijdlijn, dan verzoeken wij u contact op te nemen met Fotoclub Optika. Ook wanneer u interesse heeft in een foto of meer informatie wilt, kunt u contact opnemen via info@optika.nl of kijk op www.Optika.nl.

Folder
De folder met de route kun je onderaan deze pagina downloaden.