Firma Turner – DE nederlandsche Cacaofabriek 1993-2013

Er is jubileum in De Cacaofabriek: 25 jaar geleden werd DE nederlandsche CACAOFABRIEK opgericht: de stichting die in de monumentale ruimtes van de oude Cacaofabriek (jonge) kunstenaars een podium wilde bieden. Sinds die tijd hebben er talloze kunstenaars werk gemaakt en laten zien. Om dit te vieren en nog eens terug te blikken op de periode van het kunstinitiatief hebben Martin van de Laar en Cees Gunsing een tentoonstelling samengesteld. Startpunt voor de tentoonstelling is het werk van drie Brabantse kunstenaars die inmiddels zijn overleden en een bijzondere relatie met DE nederlandsche CACAOFABRIEK hadden: Leon Adriaans, Peer Metselaar en Wim van de Voort. In genoemde periode hebben rond de 800 kunstenaars geëxposeerd in de Cacaofabriek. Firma Turner toont een bescheiden selectie uit deze grote groep exposanten. Er zal werk te zien zijn van ongeveer 25 kunstenaars: dit zijn o.a. Aaron van Erp, Adria Ceelen, Alexandra Crouwers, Alexandra Demenkova, Anna Lange, Cees Gunsing, Louk Kuijs, Charles Vreuls, Frans Beerens, Les Schute, Johan Vossen, Linda Molenaar, Lotte van Lieshout, Mari Reijnders, Theo van de Goor, Ineke van der Wal en Theo van Keulen. Daarnaast zijn er foto’s van memorabele momenten en bijzondere betrokkenen. De expositieruimte zelf zal door ingrepen in de ruimte ook de geest van het vroegere kunstinitiatief ademen.

toelichting prijs Toegang is gratis.
  Van Tot Toelichting
€ 0 Toegang is gratis.