Filmconcert

Op 15 en 16 juni nemen het B-orkest van Harmonie Excelsior en zijn dirigent Antoine Janssen u mee op een muzikale reis door een aantal bekende films en musicals onder de passende naam ‘Cine-B’. Jacqueline Brouwers (bekend van de Solid Bigband) en Toon Opsteen zingen de filmsterren van de hemel. Terwijl u comfortabel zit in een luxe, pluchen bioscoopfauteuil, brengen zij muziek die wordt vergezeld van passende beelden; filmfragmenten en ‘stills’. Dit feestje gaat plaatsvinden in het unieke Hendrik van Dijk-auditorium van Business Center Gemert, Scheiweg 26 in Gemert.
Tijdens het filmconcert passeert een breed scala aan films en muziekstijlen. De zwerftocht gaat langs zeventien films en musicals. Om al vast een tip van de sluier op te lichten: de reis voert zowel langs de titelmuziek uit een film als ‘La vita è bella’ (1997), als door de wereld van James Bond met de muziek uit ‘Skyfall’ (2012). Natuurlijk kun je niet heen om filmmuziek van Ennio Morricone uit klassiekers als ‘The good, the bad and the ugly’ (1966) en ‘Once upon a time in the West’ (1968), of om ‘I will follow Him’ uit de film/musical ‘Sister act’ (1992/2006). Ook de romantiek wordt niet vergeten. Zo komt bijvoorbeeld uit ‘Titanic’ (1997) de ballad ‘My heart will go on’ voorbij. Het programma belooft nog veel meer moois en bekends. Stuk voor stuk toppers!

Filmconcert ‘Cine-B’ vindt plaats op zaterdagavond 15 juni om 20.00 uur en op zondagochtend 16 juni (vaderdag; een leuke verrassing voor vader?) om 11.00 uur in het auditorium van Kingspan, Scheiweg 26, 5421 XL Gemert. Toegangskaarten à €12,50 (incl. pauzedrankje) zijn verkrijgbaar via www.excelsiorgemert.nl/filmconcert of bij de VVV, Ridderplein 49, 5421 CX Gemert.

Leeftijd jeugd Alle leeftijden
Zien, Doen & Beleven