Film Teenbeat in De Mortel

Na vele voorstellingen in de regio komt de speelfilm ‘Teenbeat’ nu ook naar de Mortel. De belangstelling is overweldigend. Blijkbaar herkennen zich veel mensen in het verhaal dat door het tweede deel van de jaren ’60 voert, de tijd van brommers, dancings, ‘moeilijke ouders’ en opstandige jeugd.

De film vertelt het verhaal van Hans. Hij is voorbestemd om de plantenkwekerij van zijn vader over te nemen. Maar als zanger van beatband ‘The Supertones’ gaat hij zich meer vrijheid verschaffen, waarbij het bedrijf van thuis steeds verder uit beeld raakt. Als dan ook nog een meisje zijn weg kruist waar ze thuis niet zo gek op zijn, neemt het verhaal een heel andere wending dan zijn ouders hadden gehoopt.
De beelden geven heel natuurgetrouw de jaren zestig weer. Er is op meer dan 50 locaties gefilmd in geheel Nederland. De acteurs zijn allemaal mensen uit onze omgeving. Geen dure acteurs maar gewoon mensen die zichzelf spelen.
In totaal is er 7 jaar aan deze film gewerkt. Zo’n 400 mensen hebben er aan meegewerkt, waaronder 39 acteurs. De productie was in handen van Antoon Kerkhof en Wiljan van Lankvelt uit Erp. Na 50 vertoningen kwamen er al duizenden bezoekers naar deze film kijken.
In De Mortel wordt de film op zaterdag 20 april vertoond in MFA de Sprank. De voorstelling begint om 19.30 uur. Kaarten kosten € 5,- en online verkrijbaar via a.kerkhof.ham@gmail.com en via diverse lokale voorverkoopadressen.

Praktische informatie

Zaterdag 20 april 2019 vanaf 19:30

Oude-Molenweg Model.NdtrcItem.HouseNumber
5425 VR, De Mortel