Expositie Sonse dames in 't Oude Raadhuis

In 't Oude Raadhuis wordt een expositie gehouden van Ank Reichert en Carla van Rooij-Renders, beiden uit Son. De expositie vindt plaats van 11 mei tot en met 2 juni.

Ank Reichert
Ank heeft diverse hobby's en een brede interesse. Toen ze als jong meisje, thuis woonde maakte ze al kleding voor haar jongere zussen. Nadat Ank getrouwd was, is ze in de avonduren cursussen gaan volgen zoals koken, naaien, quilten, etc. Haar interesses werden hierdoor dusdanig gestimuleerd dat ze, nadat de kinderen wat groter waren, een dagcursus 'Kunst en Nijverheid' was gaan volgen op het Floor Evers College. Daarna is Ank in 1978 bij de vereniging 'De Lapidaristen' halfedelstenen gaan slijpen en bewerken, om zo tot een mooi sieraad te komen. Facetslijpen, carving, emailleren en edelsmeden kwamen toen op haar pad.

Sinds 1998 is Ank begeleidster porselein schilderen bij het stads hobbycentrum 'Het Baken' in Helmond. Daar neemt ze zelf ook deel aan activiteiten zoals: edelsmeden, keramiek, glas en porselein. Zij heeft de verantwoordelijkheid over het afbakken van het porselein en keramiek van diverse cursisten. Volgens Ank: "Het belangrijkste is het fijn bezig zijn, en als autodidact kom ik aardig ver al zeg ik het zelf". Ank toont u graag een selectie van haar Keramiek, porselein, zilver en glaswerken.

Carla van Rooij-Renders
Door haar zeer brede interesse in kunst, is ze in aanraking gekomen met verschillende disciplines op dit gebied. Ze heeft zich de afgelopen jaren o.a. bekwaamd in: Textiele werkvormen: op de Vrije Universiteit bij Marlene van Doorn, Beeldhouwen: op Mariënhage bij Trudy Broos, Bronsgieten: Beeldenstorm TU Eindhoven o.a. met Paul Vos, Edelsmeden: hoofdzakelijk zilver, bij de Smeltkroes Eindhoven, Portretschilderen: in atelier Nuenen Art, bij Peter van de Borne. Graag wil Carla u een selectie van haar werken tonen; bestaande uit Keramiek glas en sieraden.

Voor de verloting hebben beide dames een kunstwerk beschikbaar gesteld. Door mee te doen aan de verloting kunt u dit originele kunstwerk winnen, en helpt u tegelijkertijd het Oude Raadhuis onderhouden (prijs per lot €2,00).

De toegang van de expositie is gratis. 't Oude Raadhuis is gelegen aan Heuvelplein 8 te Beek en Donk en iedere zaterdag en zondag geopend van 14.00 tot 17.00 uur. Kijk ook op www.oudraadhuis.nl of Facebook: Oud.Raadhuis.Laarbeek.

Praktische informatie

Dag Van Tot Toelichting
Zaterdag 25 mei 2019 10:00 17:00
Zondag 26 mei 2019 10:00 17:00
Zaterdag 1 juni 2019 10:00 17:00
Zondag 2 juni 2019 10:00 17:00

Heuvelplein Model.NdtrcItem.HouseNumber
5741 JK, Beek En Donk