Expositie Kunst op locatie november en december 2020

Werken Peter van Asseldonk en Hardy Schikhof op afspraak te bezichtigen
Beeldend kunstenaars Hardy Schikhof en Peter van Asseldonk hebben een gezamenlijke expositie ingericht bij KunstLokaal in Gemert. De schilderijen van Schikhof en de objecten van Van Asseldonk zijn in november en december op afspraak te zien.
Hardy Schikhof is 75 jaar, geboren in Oost West Middelbeers maar opgegroeid in Veghel en Beek en Donk. Zijn scholing volgde hij aan de Koninklijke Academie voor kunst en vormgeving. En omdat het bloed kruipt waar het niet gaan kan, is hij op zijn 56ste alsnog verder gaan studeren aan de Academie Voor Schone Kunsten in België. Na de vijfjarige opleiding volgde hij daar ook nog een specialisatie van twee jaar.

Momenteel werkt hij aan een serie abstracte figuratieve ‘landschappen’. Als Hardy in een plaats exposeert, zoekt hij meestal in die plaats naar een ‘herkenbaar’ object, dat verwerkt kan worden in een van zijn abstracte figuratieve schilderijen. Zijn passie voor schilderen brengt hij graag over op anderen. Hij geeft dan ook schilderlessen aan een kleine groep cursisten.
In 2002 begon Gemertenaar Peter van Asseldonk na een verlies-ervaring met boetseren. Door bij het Gemerts Atelier aan te sluiten kreeg hij meer grip op vormgeving en techniek. Grotendeels is Peter toch autodidactisch ingesteld en speelt met verschillende materialen en technieken om abstracte objecten te vormen.
Belangrijke inspiraties in deze zoektocht zijn beeldhouwer Theo van de Werf, die volgens Van Asseldonk een ongelooflijk gevoel voor vorm en lijnenspel heeft. Friedus van den Elsen (experimentele stooktechnieken) liet hem zien wat er met kleur en stooktechnieken te crëren is. Peter van den Broek zette hem aan om objecten zo op te bouwen dat het een geheel wordt; object en drager vormen samen een geheel. Sommige objecten zijn ontstaan vanuit bewondering voor kunstenaars als Barbera Hepworth, Escher, Mondriaan.
In KunstLokaal exposeren Hardy Schikhof en Peter van Asseldonk samen na eerdere positieve ervaringen en vanuit een vriendschap en waardering naar elkaars werk.

Vanwege Covid-19 dient voor een bezoek contact op te worden genomen via PJ.artshop@gmail.com of hardy.schikhof@gmail.com. Er wordt dan een afspraak gemaakt met een kleine groep. In verband met de corona-richtlijnen wordt tevens gevraagd om een mondkapje te dragen en de looplijnen te volgen. Bezoeken in het weekend zijn mogelijk. KunstLokaal is te vinden aan de Vondellaan 49 in Gemert.

EenGemerts gebouw dat een van de kunstenaars inspireerde.

Praktische informatie

Vanaf Maandag 2 november 2020 tot en met Donderdag 31 december 2020

Dag Van Tot
Maandag 09:00 21:00
Dinsdag 09:00 21:00
Woensdag 09:00 21:00
Donderdag 09:00 21:00
Vrijdag 09:00 21:00