Expositie Handarbeid in het Heemhuis

De kunstenaar en zijn gereedschap

25 kunstenaars, woonachtig of afkomstig uit Deurne, leverden input voor een bijzondere tentoonstelling in het Heemhuis in Deurne, getiteld Handarbeid. Je ziet er de gereedschappen waarmee de kunstenaars hun werken realiseren.

Diverse kunstdisciplines
Van iedere kunstdiscipline kan men de voorwerpen zien waarmee een kunstwerk tot stand komt. Dat kan onder andere zijn het palet en de penselen van een kunstschilder, pennen en potloden van een illustrator, gipsvormen van een bronsgieter, maar ook een jurk die in een film is gedragen, de partituur van een orkest, spitzen van een danseres, hoestpastilles van een sopraan, een hoed van een hiphopzanger. Maar ook textiel om een schilderij te maken, een klankschaal, een dirigeerstokje.

Kortom een heel scala aan voorwerpen die van groot belang zijn voor de kunstenaar. Via QR-codes, aangebracht op de vitrines,  kan men uitgebreide informatie krijgen over de deelnemers. Deze tentoonstelling is georganiseerd in het kader van Deurne, Palet van de Peel met als motto: Deurne uit de Kunst!.

Openingstijden
Het Heemhuis is elke 2e en 4e zondag van de maand van 14.00 tot 17.00 uur en op dinsdag van 19.00 tot 21.00 uur gratis te bezoeken.

Praktische informatie

Vanaf Zondag 26 mei 2019 tot en met Zondag 22 september 2019

Dag Van Tot
Dinsdag 19:00 21:00

* Elke 2e en 4e zondag van de maand van 14.00-17.00 uur