Expo Schilderclub Elsendorp

Schilderclub Elsendorp bestaat tien jaar. Ter ere van dit jubileum is sinds afgelopen weekend in de Dompelaar een overzichts-expositie ingericht. De expositie is te bezoeken tijdens schooltijden en in de avond als er activiteiten plaatsvinden. De schilderijen blijven tot eind mei hangen.

In 2008 peilde Harriëtte van der Maat de belangstelling voor schilderen in Elsendorp. Vanaf die tijd is een achttal schilders wekelijks te vinden in de Dompelaar. Drie schilders zijn er vanaf het eerste uur bij. Naast oprichter Harriëtte van der Maat zijn dat Miriam Franssen en Carola van Neerven. De doelstelling van de schilderclub was en is om een stimulans te zijn voor iedereen die plezier heeft in schilderen. Ze helpen en adviseren elkaar.
Vanwege het jubileum bezocht een viertal schilders de voorstelling ‘Het geheim van de meester’ in Nijmegen. Dit is een voorstelling naar het gelijknamige tv-programma, gepresenteerd door Jasper Krabbé, waarbij beroemde werken onder een vergrootglas worden gelegd.

Vanaf Dinsdag 20 maart 2018 tot en met Vrijdag 1 juni 2018

Dag Van Tot