Derde keer Wieger Nu - GESLOTEN T/M 31 MAART IVM CORONAVIRUS

Elke jaar geven de exposerende kunstenaars het stokje over aan vier andere kunstenaars die de invulling van de volgende editie van 'De Wieger Nu' verzorgen

Hendrik Wiegersma: De man, zijn huis en zijn werk
Opnieuw is aan enkele plaatselijke kunstenaars gevraagd om zich te laten inspireren door het thema ‘Hendrik Wiegersma: de man, zijn huis en zijn werk’.
- Shelly Lapré, kunstenaar met Nederlands-Indische achtergrond, haalt haar inspiratie uit oude familiefoto’s en legt verband tussen verleden en heden en toekomst.
- Harry van Lunenburg heeft zich in zijn 3D-objecten laten inspireren door de natuur, waaronder de roeken die vroeger in de bomen van De Wieger huisden.
- Theo Spaaij maakt veelal realistische schilderijen met abstracte elementen. Bij het schilderen laat hij zich leiden door zijn gevoel. Meestal is er geen oogcontact tussen toeschouwer en figuur.
Het gaat hem om de algemene mens.
- Dirk Verberne, beeldend kunstenaar voelt zich vergroeid met zijn inspiratiebron, de Peel. Hij maakt beelden in organische vormen, gevangen in staal.
Naast werk speciaal voor dit thema gemaakt, tonen zij ook ander werk, in de ateliers en in de tuin van de Wieger.
In de opkamer van het Klein Atelier is een video-impressie over deze vier kunstenaars te zien, gemaakt door de Videoclub Deurne

Voor verkoop aangeboden
Bezoek De Wieger en ontdek de relatie tussen de kunstwerken en het thema ‘De Wieger, de man, zijn huis en zijn werk’. Een aantal werken wordt voor verkoop aangeboden

www.dewieger.nl