De Wieger Podium - Theater

Op 15 augustus 2020 is het 75 jaar geleden dat de Japanse capitulatie en de bevrijding van Nederlands-Indië in 1945 plaats vonden. Veel herdenkingen kunnen in verband met corona niet plaats vinden

Shelly Lapré
is in Nederland geboren, maar haar bron ligt in voormalig Nederlands-Indië, waar haar (voor)ouders zijn geboren

Ode aan Iboe
Op haar eigen decor danst zij een “Ode aan Iboe” (Ode aan Oma). Met gekleurde rijst maakt zij een tekening, dat de verbinding symboliseert met haar voorouders. Daarna vertelt ze haar familieverhaal van vóór, tijdens en na de tweede wereldoorlog. 2020 is een belangrijk jaar omdat het 75 jaar geleden was dat de oorlog eindigde in Nederland en Nederlands-Indië. Daarbij laat zij originele voorwerpen zien die haar ouders meebrachten vanuit Indië.

Op binnenplaats of in Atelier

Performance
Om 13.30 uur en om 15.00 uur. Twee keer een half uur.
Maximaal 15 personen per performance.

Toegangsbewijs voor het museum

Reserveren vooraf is nodig