De Ossenbeemd

Bij De Ossenbeemd kun je de natuur beleven!

Thematuinen en bezoekerscentrum
Het terrein van De Ossenbeemd is 1,5 ha. groot en grenst aan de kasteeltuin en het dal van de Vlier in Deurne. Het terrein is ingedeeld in verschillende percelen met thematuinen met elk een grote variatie van inheemse planten en plantengemeenschappen. Je kunt er rustig wandelen en bijzondere soorten ontdekken.  In het bezoekerscentrum is koffie en thee te verkrijgen en vind je informatie over milieu, natuur en duurzaamheid.

Bomenpad
Op het terrein staan veel bomen en struiken die samen met de ondergroei sfeerbepalend zijn. Maar liefst 30 soorten zijn opgenomen in een handzaam boekje waarmee de bomen en struiken in het voorjaar, ‘s zomers en in de herfst op naam te brengen zijn. Voor bezoekers is het een uitdaging om aan de hand van bladeren, bloemen, zaden, vruchten, bast en bijzonderheden zoals doorns zelf te ontdekken om welke boom of struik het gaat. Tijdens de rondgang over het Bomenpad kunnen de antwoorden in het boekje worden genoteerd en op het einde ervan gecontroleerd worden. Een leuke en leerzame manier om meer over bomen en struiken te weten te komen. Het boekje is voor € 1,= te verkrijgen in het bezoekerscentrum van de Ossenbeemd.

Bijenhal
Ook herbergt De Ossenbeemd een bijenhal, waar imkers van de plaatselijk bijenvereniging Sint Ambrosius hun volkeren in de gaten houden. Van achter glas kun je de ijverige korfbewoners bekijken.

Natuurspeeltuin, Kabouterpad en Duurzaamheidsroute
De speeltuin op het terrein biedt kinderspeelmogelijkheden die leuk en leerzaam zijn. Spelenderwijs kun je kennis maken met natuur en duurzaamheid. Op het Kabouterpad wijzen de puntmutsjes van de kabouters je de weg. Voor de groteren is er een Duurzaamheidsroute. Ook kun je de spiraalberg beklimmen tot aan de top en bij de paddenpoel, vanaf de vlonder, speuren naar kikkers en padden. De Vlindertuin is mooi en de insectenmuur spannend! Bij de kinderboerderij kun je dieren aaien. Het waterspel nodigt uit tot spelen.

Picknick
Op het (overdekt) terras van het bezoekerscentrum en in het speeltuintje vind je gezellige plekken om te picknicken.

Praktische informatie

Fietsverhuur
Oplaadpunt elek. fiets Ja

Vanaf Zondag 1 april 2018 tot en met Woensdag 31 oktober 2018

Dag Van Tot
Zondag 13:00 17:00
Maandag 13:00 17:00
Dinsdag 13:00 17:00
Woensdag 13:00 17:00
Donderdag 13:00 17:00
Vrijdag 13:00 17:00

Vanaf Donderdag 1 november 2018 tot en met Zondag 31 maart 2019

Dag Van Tot
Zondag 13:00 16:00
Woensdag 13:00 16:00

* Op afspraak is het bezoekerscentrum en het terrein van de Ossenbeemd voor groepsbezoeken en rondleidingen ook buiten de reguliere openingstijden te bezoeken.

Haageind Model.NdtrcItem.HouseNumber
5751 BB, Deurne