DAF Wandeling Deurne: De erfenis van meneer Hub

Wandeling door het leven van de oprichter van de DAF

Hub van Doorne, oprichter van de DAF, is één van de creatieve inwoners van Deurne. Hij maakte de DAF wereldberoemd met zijn uitvinding van de automatische transmissie, in de volksmond het 'Pientere Pookje' genoemd. Wandel mee door het leven van meneer Hub, een bekende Deurnenaar die zijn sporen in het dorp heeft nagelaten en enorm verdienstelijk is geweest voor de gemeenschap.

Programma
10.30-11.00 uur: Ontvangst bij DAF Drinks And Food in Deurne. Onder het genot van een kopje koffie of thee geeft de VVV-gids een inleiding over het leven en werk van Hub van Doorne, oprichter van de van Doorne's Aanhangwagenfabriek, later van Doorne's Automobielfabriek, de DAF. In het DAF Restaurant treft de bezoeker allerlei voorwerpen die herinneren aan deze bekende Deurnenaar.

11.00-12.30 uur: Wandeling door Deurne, 'langs de erfenis van meneer Hub'. Een enthousiaste VVV-gids neemt je mee langs bijzondere monumenten en bezienswaardigheden die betrekking hebben op het leven en werk van Hub van Doorne. Zoals het voormalig woonhuis van dokter-schilder Hendrik Wiegersma, voor wie Hub enige tijd chauffeur was en je hoort het verhaal over circus 't Hoefke, gesticht door meneer Hub. De route leidt langs Villa Doornehof, waar de van Doorne's resideerden en natuurlijk naar het Hub van Doornepark met het bronzen duo-standbeeld van het echtpaar Rie en Hub van Doorne.

Prijs p.p.: € 7,25
Uitgaande van een groep van minimaal 12 personen. Ook kleinere groepjes mogelijk, prijs op aanvraag.
Prijs is inclusief: 1 x koffie of thee, rondwandeling door Deurne in het teken van Hub van Doorne onder leiding van ervaren VVV-gids.
Prijs is exclusief: vervoer, overige consumpties en verzekeringen.

De administratiekosten bedragen € 5,95 per boeking.

Bijzonderheden: bij groepen groter dan 20 personen, wordt een 2e gids ingeschakeld en bij boeking op zondag geldt een toeslag van 25% op het VVV-gidsenwerk.

TIPS & ARRANGEMENTSMOGELIJKHEDEN
Meer doen of ontdekken? Besteed de middag in het DAF Museum Eindhoven, je kunt hier ook starten en 's middags Deurne bezoeken. Combineer het arrangement met een lekkere lunch bij het DAF Restaurant of reserveer hier een leuk driegangenmenu om de middag mee af te sluiten. Wist je dat je bij DAF Drinks And Food ook kunt ontbijten? In het kader van het DAF Arrangement ontwikkelde het DAF Restaurant een speciaal broodje: Broodje Meneer Hub. In overleg stellen wij het perfecte arrangement naar wens voor je samen!

DAF Museum Eindhoven
In het pand van de oude brouwerij De Valk, waar Hub van Doorne begon, is het DAF Museum gevestigd. Je maakt er een rondgang door de tijd, langs het historische erfgoed van Hub van Doorne. Vanaf de oprichting van de machinefabriek en smederii in 1928 tot en met de modernste trucks die in de Eindhovense DAF fabrieken van de band komen. Je kunt op eigen houtje in het museum rondkijken, maar ook een rondleiding boeken. De rondleiding duurt ongeveer anderhalf à 2 uur, maximaal 25 personen per gids. Het museum is geopend dindag t/m zondag 10-17u.
Prijzen:
Entree DAF Museum: € 9,00 p.p.
Groepen vanaf 25p. en 65+ € 7,00 p.p.
Rondleiding: € 25,00 per groep.
Rondleiding buiten openingstijden: € 75,00 per groep.

DAF Drinks And Food Deurne
Drinks And Food Deurne is gelegen in het gezellige centrum van Deurne. Een deel van het restaurant is gevestigd in een gemeentelijk monument dat stamt uit 1887. Bij Drinks And Food kun je genieten van gebak, ontbijten, lunchen en dineren in een aangename sfeer.
Prijzen:
Koffie met gebak € 3,75 p.p.
Luxe Ontbijt (2 kaiserbroodjes, 1 croissant, diverse beleg, omeletje, koffie/thee/jus) € 7,50 p.p.
Uitgebreide lunch (kopje soep, belegde broodjes en warme gerechtjes, koffie/thee/jus) € 12,50 p.p. 
Drie-gangen keuzemenu (keuze van de kaart): € 21,50 p.p.

Informatie & reserveringen: VVV Deurne, tel. 0493-323655 of info@vvvdeurne.nl